Λειτουργία / Συμμετοχή

Γίνε ενεργή/ό μέλος στη λειτουργία του χώρου

Rating:
( 3 Ratings)
 

Κτήριο ΕΜΠΡΟΣ

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
email επικοινωνίας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ: Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00

Links
www.embros.gr
https://embrostheater.blogspot.gr 
https://www.facebook.com/embrosgr
http://vimeo.com/embrostheater 

Καλώς ήρθατε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ!

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή (Δευτέρα από 3/4/2023) γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό.

Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου - μέσω του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησής του - εμείς απαντάμε από το 2011, πρώτα με την Κίνηση Μαβίλη, με την Κίνηση Κατοίκων Ψυρρή κ.ά. και στη συνέχεια, με το άνοιγμα του Εμπρός ως αυτοδιαχειριζόμενου χώρου με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

Προσπαθούμε να ενώσουμε τη θεωρία με την πράξη, το καλλιτεχνικό με το κοινωνικό και το πολιτικό, σε θέματα που αφορούν όλους, και να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της τέχνης, σήμερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

ΔΡΑΣΕΙΣ: Το Εμπρός είναι ανοιχτό σε ευρύ φάσμα δράσεων, όπως ερευνητικές διεργασίες, περφόρμανς, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, video art, εργαστήρια, συζητήσεις, αναγνώσεις ποίησης, κινηματογραφικές προβολές, συζητήσεις για βιβλία, συνελεύσεις/συναντήσεις ομάδων, δράσεις αλληλεγγύης, γιορτές, πάρτι, μαθήματα, συλλογική κουζίνα, δράσεις στο χώρο, στη γειτονιά, στο δρόμο κ.ά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ: Η αφύπνιση της συμμετοχικής συνείδησης όλων μας είναι στόχος της συνέλευσης για τη συλλογική λειτουργία του χώρου. Γι’ αυτό, η συμμετοχή σου, η συμβολή σου, οι προτάσεις σου και όλων όσων έρχονται στην ανοιχτή συνέλευση του Εμπρός, για συνδιαμόρφωση δράσεων, προβληματισμό, ζύμωση απόψεων και λήψη αποφάσεων, αλλά και για την εφαρμογή τους στην πράξη, στη λειτουργία του χώρου, είναι πολύτιμη!

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: O χώρος είναι αυτοδιαχειριζόμενος και όχι αυτοκαθαριζόμενος! Γι’ αυτό και η κάθε ομάδα ή άτομο/α, που δραστηριοποιούνται στο χώρο για μια δράση, είναι υπεύθυνοι/ες για τον καθαρισμό του, στη διάρκεια των προβών/δραστηριοτήτων, πριν και μετά τη δράση τους. Φροντίζουν, επίσης, οι τουαλέτες να είναι και να παραμείνουν καθαρές, δηλαδή συμμετέχουν στον καθαρισμό του χώρου κι αυτές.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Για να μπει στο πρόγραμμα η πρότασή σας, μπορείτε να ελέγξετε/επιλέξετε από τις διαθέσιμες μέρες και ώρες στο ημερολόγιο χρήσης και να στείλετε: περίληψη της πρότασής σας στο e-mail του Εμπρός: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο επικοινωνίας, δελτίο τύπου και φωτογραφία ή αφίσα, να έρθετε στη συνέχεια στην Ανοικτή Συνέλευση για να συζητηθούν λεπτομέρειες, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, και να συμμετάσχετε στην Κυριακάτικη Ανοιχτή Συνέλευση του Εμπρός μετά τις 20.00.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Στο χώρο υπάρχει  φωτιστικός και ηχητικός εξοπλισμός, βιντεοπροτζέκτορας, μικρόφωνα κ.α.  Κάθε ομάδα που θέλει να κάνει χρήση του, θα απευθύνεται στη συνέλευση & στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. για  συντονισμό της χρήσης του  και άλλες λεπτομέρειες. Οι ομάδες που χρειάζεται τεχνική υποστήριξη για τη δράση τους σκόπιμο είναι να συμπεριλαμβάνουν  κάποιο μέλος με εξοικείωση στον αναγκαίο εξοπλισμό για την υποστήριξη των δράσεων τους.

ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες δράσεις είναι προγραμματισμένες για την ίδια ημέρα, οι ομάδες ή τα άτομα που τις πραγματοποιούν οφείλουν να αλληλοενημερώνονται και να συνυπάρχουν με αλληλοσεβασμό και φροντίδα. Δεν μετακινούμε και δεν αφαιρούμε αντικείμενα άλλης ομάδας, χωρίς να την ενημερώσουμε και αφήνουμε το χώρο όπως τον βρήκαμε, για να μπορέσει να λειτουργήσει και η επόμενη δράση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΡ: Στη λειτουργία του μπαρ συμμετέχει, ισότιμα, ο καθένας και η καθεμία, όπου κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης ούτε και υπάλληλος κανενός. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε δράσης η διοργανώτρια ομάδα έρχεται σε συνεννόηση με την Ανοιχτή Συνέλευση για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας ή μη του μπαρ.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Ή ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ: Οι δράσεις γίνονται δωρεάν, γιατί ο χώρος είναι μη-εμπορευματικός. Μπορεί, ωστόσο, η ομάδα να έχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς του κοινού, εφόσον το επιθυμεί, για τη δράση ή τις δράσεις που πραγματοποιεί, καλλιτεχνικού, κοινωνικού ή πολιτικού περιεχομένου.

ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: Μετά το τέλος της δράσης που πραγματοποιείς, ως ομάδα ή άτομο, επιθυμία όλων είναι να συνεχίσεις να έρχεσαι και να συμμετέχεις στις ανοιχτές συνελεύσεις του Εμπρός, καθώς και στις δραστηριότητες, να γίνεσαι, δηλαδή, ενεργή/ό μέλος στη λειτουργία του χώρου.

ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ: Είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός πλήρους αρχείου, που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις δράσεις που γίνονται στο Εμπρός. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε όσες/ους κάνουν δράσεις, ας στέλνουν, στη συνέχεια, υλικό από αυτές (documentation/τεκμηρίωση), φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο κ.ά., σχετικά με το τι έγινε. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε θεματολογίες, αντλούμε πολύτιμο υλικό από παλαιότερες δράσεις και μαθαίνουμε ο/η ένας/μια από τους/τις άλλους/ες. Κάποιο υλικό από, ως τώρα, δράσεις, μπορείτε να βρείτε στα πιο κάτω links:

www.embros.gr
https://embrostheater.blogspot.gr 
https://www.facebook.com/embrosgr
https://vimeo.com/embrostheater 

Support Embros: Society & Culture under threat in Greece! Aνοιχτό petition να κρατήσουμε το Εμπρός ζωντανό και αυτοοργανωμένο! Η κάθε υπογραφή είναι πολύτιμη!

http://www.gopetition.com/petitions/support-embros-society-and-culture-under-threat-in-greece.html


ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ: Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για δράσεις, εκδηλώσεις, εργαστήρια, μαθήματα κ.α. συζητιούνται στην συνέλευση κάθε Δευτέρα. Επίσης, κάθε Δευτέρα καθορίζονται διαθεσιμότητες και βάρδιες για επιμέλεια των εκδηλώσεων και των αναγκών του χώρου, εργασίες καθαρισμού ή γενικής φροντίδας όπως επίσης συζητιούνται θέματα επικαιρότητας ή ζητήματα που επιλέγονται από τους συμμετέχοντες.

Την τελευταία Κυριακή του κάθε μήνα η συνέλευση καλεί όλους-ες τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στο Εμπρός να συζητήσουμε και να αναστοχαστούμε, από κοινού, για τον μήνα που πέρασε, θέματα και σκέψεις που μας απασχόλησαν. Είναι αφορμή ζύμωσης ιδεών, για τη συνέχεια του χώρου, ένας χωροχρόνος συλλογικής επεξεργασίας των συμβάντων του, μια ευκαιρία να ακούσουμε, να σκεφτούμε, και να μάθουμε από τις διαφορετικές δράσεις/διεργασίες, που συμβαίνουν στο Εμπρός. Μια δυνατότητα να έχουμε ενημερώσεις μετά από δράσεις, πώς πήγαν, ποια η συνέχειά τους, για ανατροφοδότηση/feedback κ.ά.

Ετικέτες

Λειτουργία / Συμμετοχή | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρό | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Κάθε Δευτέρα στις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ