Greek Dutch English French German Italian Portuguese Spanish

Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

06,07/10/2017, 17:00 - 00:00 2ήμερο Εκδηλώσεων - Radical Fans United

6ο RFU FESTIVAL

6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 | ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, το RFU FEST είναι ξανά εδώ! Στις 6-7 Οκτωβρίου, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα) θα λάβει χώρα ένα φεστιβάλ από οπαδούς για οπαδούς, ένα φεστιβάλ για τη γηπεδική-οπαδική κουλτούρα, το οποίο πραγματοποιείται από τη συλλογικότητα των Radical Fans United.

Οι Radical Fans United είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες που σαν στόχο έχει, αφενός την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν όλους τους οπαδούς,και αφετέρου, την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων μας ως οπαδοί. Ιδρυθήκαμε το 2007 και φέτος συμπληρώνουμε 10 χρόνια δράσης. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουμε αποκτήσει σχέσεις και στενές επαφές με δεκάδες συνδέσμους οπαδών σε όλη την Ελλάδα.

Πιστεύουμε στη δημιουργία μιας κερκίδας με συνείδηση που θα αντιδρά σε κάθε τι (π.χ. αθλητικοί νόμοι, αποφάσεις διοικήσεων, αστυνομική αυθαιρεσία) που θέλει να μας εξαφανίσει από την εξέδρα, αλλά και σε μια κερκίδα που θα παίρνει θέση και για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα μιας και αποτελούμε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας.

Η φωνή μας είναι και ηλεκτρονική ,αλλά κυρίως δημόσια και έντυπη μιας και το fanzine που εκδίδουμε τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο, μοιράζεται μέσα και έξω από τις κερκίδες και τους συνδέσμους διαφόρων ομάδων ανά τη χώρα. Τα 10 αυτά χρόνια έχουμε στολίσει δρόμους, γήπεδα και πλατείες με αυτοκόλλητα και αφίσες και έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις και συζητήσεις για οπαδικά ζητήματα. Αιχμή φυσικά της πρωτοβουλίας μας  είναι τα καλοκαιρινά φεστιβάλ μας. Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ μας θα είναι φθινοπωρινό και για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, για πρώτη φορά καλούμε ανθρώπους από το εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθούμε αναλυτικά για τη διεθνή οπαδική σκηνή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ου RFU FEST
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
• 19.00 – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ULTRAS ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΟΒΙΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ειδικοί νόμοι, ειδικά μέτρα, ειδική μεταχείριση οπαδών στην Ισπανία. Συζήτηση με μέλη των Symmachiari 1994 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ultras της Ισπανίας. Libertad Para Los Ultras!
 
• 22.00 - ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ULTRAS NEL BENE E NEL MALE»: Ηγετικά στελέχη από ultra groups, δημοσιογράφοι και συγγραφείς μιλούν για το «φαινόμενο των ultras στην Ιταλία».
 
• 23.00 - DJ SET με techno μουσικές
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
• 18.30 – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ME TON MATTEO FALCONE ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ULTRAS ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Η καταστολή του από το κράτος και την αστυνομία. Η περίπτωση της κάρτας φιλάθλου (Tessera del Tifoso) και ο αγώνας των οπαδών εναντίον της. Συζήτηση με αρθρογράφο της οπαδικής ιστοσελίδας sportpeople.net. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι από τις παλαιότερες οπαδικές ιστοσελίδες στην Ιταλία και βασική πηγή ενημέρωσης των ultras στην Ιταλία για οτιδήποτε αφορά τους οπαδούς όλων των ομάδων και όλων των κατηγοριών στη γείτονα χώρα. Επίσης, είναι μια ιστοσελίδα όπου φιλοξενούνται απόψεις, κριτικές και προτάσεις οπαδών για ένα πιο δυνατό, ενωμένο και ριζοσπαστικό κίνημα των ultras. Τα προηγούμενα χρόνια εκδίδονταν και ένα φανζίν με τον τίτλο «Sportpeople».
 
• 21.00 – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «CASUALS. THE STORY OF THE LEGENDARY TERRACE FASHION»: Η κουλτούρα των casuals τη δεκαετία του 1980 στη Μεγάλη Βρετανία.
 
• 22:15 – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ CASS PENANT ΓΙΑ ΤΟΥΣ CASUALS: Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και εμβληματική μορφή της κερκίδας της Γούεστ Χαμ, αλλά και όλης της βρετανικής οπαδικής σκηνής των '80s, για ΟΛΑ. Keep It Real, Keep It Casual! O Cass Penant είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της δεκαετίας του ’80, για χρόνια αρχηγός του διάσημου γκρουπ της West Ham, Inter City Firm. Έζησε μια ταραχώδη ζωή εντός και εκτός γηπέδων και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για το… φαινόμενο των χούλιγκαν, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει εταιρεία παραγωγής ταινιών και ντοκιμαντέρ με αντικείμενο τις νεανικές υποκουλτούρες της Μεγάλης Βρετανίας.
 
• 24.00 - DJ SET με rock 'n' roll, punk, indie μουσικές
 
BONUS: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ καθ 'όλη τη διάρκεια του διημέρου: γήπεδα και κερκίδες του κόσμου από ανθρώπους που ήταν εκεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τους RFU:

Web: www.rfu.gr | Facebook: Radical Fans United

Facebook Event

Τροποποίηση : Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 08:14
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2018 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ