Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

08,09,15,16,22,23,29,30/01/2018 - 21:00 - 21:30 Το εκκρεμές - Περφόρμανς Νάνα Κωστιδάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εκκρεμές, είναι αυτό που ρυθμίζει με τον ήχο και  την αυτόματη κίνησή του τον ρυθμό της ζωής στην πόλη.

Είναι ένας εκκωφαντικός ήχος, σε μια στοά της Σταδίου που δε σταματά ποτέ. Ένας συναγερμός που χτυπά ασταμάτητα σαν τις σειρήνες του εργοστασίου για να ξυπνήσεις, να πας στη δουλειά, να μπεις στη σειρά σαν πρόβατο στο metro, στην τράπεζα, στο σχολείο, στην εφορία.

Τακ-τακ  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ.

Η κίνηση δε σταματάει ποτέ. Σύμφωνα με το νόμο  του Νεύτωνα  το εκκρεμές αν κινήσεις μια  μεταλλική μπάλα  από τις 4 μπάλες που κρέμονται, με τη δύναμη που ασκεί η μια στην άλλη, αρχίζουν να κινούνται ρυθμικά μέχρι να τις σταματήσει το ανθρώπινο χέρι.

Ο συναγερμός δεν σταματάει ποτέ. Τακ-τακ στον στρατό. Τακ-Τακ στη φυλακή.

Το εκκρεμές είναι μια performance  που στέλνει το πολιτικό μήνυμα ενάντια στην ενταντικοποίηση, τον αυτοματισμό και την καταστολή που έχει συνθλίψει τον άνθρωπο.

Ο  ρυθμός της performance, είναι ο ρυθμός της πόλης όπου οι άνθρωποι ζουν και κινούνται σαν αυτόματα ρομποτάκια με το κεφάλι σκυμμένο. “ Ζούνε”, “ εργάζονται”, “ διασκεδάζουν” και δεν εξεγείρονται. Δεν επαναστατούν. Δεν απαιτούν να ζήσουν χωρίς δεσμά και νόμους που τους δολοφονούν.

Η performance είναι μια κραυγή που διαπερνά το σκοτάδι μες στο οποίο κάποιοι θέλουνε να ζούμε.

Όταν τα φώτα ανάψουν σε όλη τη σκηνή, ο ήχος  θα σταματήσει.

Το σώμα κινείται , ένα εκκρεμές, με στρατιωτικό βηματισμό οι αυτόματες κινήσεις σταματάνε.

Μια κραυγή θα σχίσει το σκοτάδι. Τα φώτα θ’ ανάψουν και  το εκκρεμές θα σταματήσει. Το σώμα θα χορέψει με μουσική indrustrial   και θα εκφράσει την επανάσταση. Το  finale  θα προτρέψει στην εξέγερση.

ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

ΡΗΓΑ ΠΑΛΑΜΗΔΟΥ 2 ΨΥΡΡΗ

 

Σύλληψη/σκηνοθεσία : Nάνα Κωστιδάκη

Performer: Nάνα Κωστιδάκη

Πρεμιέρα Δευτέρα  8 Ιανουάριου 2018.

ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.

Μουσική :  Industrial bodie musik -Atradeamonica.

                      

Διάρκεια: 15 λεπτά.

Επικοινωνία: 698.96.68.262

email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

face book : anastasiananakost

 ΧΟΡΗΓΟΙ : TEZA BANK

 

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ PERFORMANCE θα γίνει προβολή της ταινίας BALLET MECHANIQUE των Fernartd Legerd ,Dudley Murp και Man Ray.

Τροποποίηση : Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 08:16
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(1 Αξιολόγηση)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ