Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

10/09/2018 20:00 - 23:00 Προβολή ταινίας και συζήτηση "Εldorado A Struggle for Skouries"

ELDORADO- Ο Αγώνας για τα Σκουριές (2017)

Πρώτες Αθηναϊκές προβολές της ταινίας ντοκιμαντέρ ELDORADO και συζήτηση με τους δημιουργούς.

Κυρ. 9/9/2018– ώρα έναρξης 20.30
Ελεύθερος Κοινωνκός Χώρος NOSOTROS
Θεμιστοκλέους 66- Εξάρχεια

Δευτ. 10/9/2018– ώρα έναρξης 20.00
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
Ρ.Παλαμήδη 2- Ψυρρή

Μια ταινία των Leopold Helbich και Wasil Schauseil
(με ελληνικούς υπότιτλους)

Trailer ταινίας: https://vimeo.com/242324186

Είσοδος Ελεύθερη

Τα έσοδα του bar για την εκδήλωση θα διατεθούν στον SOSΧαλκιδική, Συντονιστικό Ιερισσού Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, για την κάλυψη δικαστικών εξόδων των αγωνιζόμενων διωκόμενων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. http://soshalkidiki.gr/?lang=en


[For English, please scroll down]

To “ELDORADO- Ο Αγώνας για τα Σκουριές” είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ για τον κοινωνικό αγώνα ενάντια στην υπερεκμετάλλευση στη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας, στη μεγαλύτερη εξορυκτική εγκατάσταση της Ευρώπης. Καταγράφοντας το χρονικό της αντίστασης κατά των επισφαλών συνθηκών εξόρυξης χρυσού και της καταχρηστικής ποινικοποίησης του κινήματος αντίστασης από την ελληνική κυβέρνηση, το ELDORADO αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αποτελεσμάτων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαδραματίζονται σε μία χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής κρίσης.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει έχει γίνει το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Καναδικής εταιρίας εξόρυξης Eldorado Gold, δημιουργεί ένα κερδοφόρο για εκείνο μονοπώλιο. Αν και τα σχέδια εξόρυξης για τη Βόρεια Ελλάδα έχουν μη-αναστρέψιμες και καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, η εταιρεία υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός των σύνθετων οικονομικών πολιτικών της “κρίσης” και στο όνομα της “ανάγκης για επενδύσεις”.

Με μοναδική πρόσβαση σε μαρτυρίες κατοίκων και ακτιβιστών, και παρουσίαση εκτενούς αρχειακού υλικού, η ταινία ντοκιμαντέρ ElDorado επιχειρεί μια εξιστόρηση των δράσεων αντίστασης κατά των επιχειρήσεων εξόρυξης στην περιοχή και της ποινικοποίησης τους, καθώς και να αποτυπώσει το υψηλό κόστος της εξόρυξης χρυσού για περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους κινηματογραφιστές Leopold Helbich και Wasil Schauseil μαζί με προσκεκλειμένους ομιλητές από το κίνημα αντίστασης της Χαλκιδικής.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην τρέχουσα στιγμή στον αγώνα για τα Σκουριές.

Θα συζητήσουμε επίσης στρατηγικές διασύνδεσης και διεύρυνσης της τοπικής αντίστασης πέρα από την κοινότητα.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του δικτύου C.A.S.A. 
http://www.c-a-s-athens.squarespace.com και της συλλογικότητας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr

***

ENGLISH

ELDORADO – The Struggle For Skouries (2017)

A film by Leopold Helbich and Wasil Schauseil
First Athenean screenings and discussion with the cfilm-makers.

Free Social Space NOSOTROS (Themistokleous 66-Exarchia) 
9 September, starting time 20.30

Free Self-Organized Theater EMBROS (R.Palamidi 2- Psiris) 
10 September, starting time 20.00

Trailer: https://vimeo.com/242324186

ELDORADO – The Struggle For Skouries is a documentary film about the civic struggle against environmental destruction through high-risk gold mining at Europe's largest mining project.

Northern Greece has rapidly evolved to a focus area where the Canadian mining company Eldorado Gold is creating a profitable monopoly for itself. Although its mining plans for Northern Greece are irreversibly catastrophic for the environment, the company is backed by the Greek Government and central European Union policies and fueled by the complex economic politics of the current economic crisis in the name of “needed investments”.

With a unique access to long-term residents and extensive archive
material, the film tells the stories of activists criminalized for their
opposition to the mining project and documents the high price of gold for the environment and human rights in Greece.

After the screening, we will have a discussion with the film-makers
Leopold Helbich and Wasil Schauseil (and activists, to be confirmed). 

The talk will focus on the current moment in the struggle for Skouries. We will also discuss how to build local resistance with people from outside the community and how to deal with conflicts within communities when it comes to big mining projects.

Organised with the support of the C.A.S.A. network
http://www.c-a-s-athens.squarespace.com

Supported by VOIDNETWORK http://voidnetwork.gr
 
Τροποποίηση : Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 19:08
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Βίντεο

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ