Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

18/8 21:00 σινέ "ταράτσα"

 
Ανεβαίνουμε και βολευόμαστε από τις  20:30,
στις 21:00 κλείνουμε πόρτα, φώτα κι αρχίζουμε
Μετά το τέλος ανοίγουμε πόρτα κι επιλέγουμε ταινία για την επόμενη προβολή.
 
 ΙΣΟΒΙΤΕΣ
του Θόδωρου Μαραγκού

Υπόθεση: Υπάρχει κι ένας στην κοινωνία που ζούμε, ο οποίος, έχει αγανακτήσει για το χάλι της και δεν αντέχει άλλο. Αποφασίζει να κλειστεί στις φυλακές ως εθελοντής ισοβίτης για να αποδείξει ότι είναι καλλίτερα εκεί μέσα παρά έξω. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος, ο οποίος δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο φυλακισμένος κι επιχειρεί να δραπετεύσει. Αλλά για να μπορέσει να βγει έξω, πρέπει πρώτα να αποδείξει γιατί αξίζει η ελευθερία του.
Σημείωμα σκηνοθέτη
Το χιούμορ χωρίζει την Ελλάδα στα δύο. Σε αυτούς που έχουν χιούμορ και σε αυτούς που δεν έχουν. Η εξουσία, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, η εκκλησία, οι παπάδες, οι παντός είδους δογματικοί, η αστυνομία, τα ματ, δεν έχουν ίχνος χιούμορ. Αγέλαστοι, με βλοσυρό ύφος, αντιμετωπίζουν με βία και καταστολή την εξεγερμένη νεολαία που αγωνίζεται για τα οράματά της, για τον πολιτισμό, για μια καλλίτερη ζωή. Τα νέα παιδιά, η άλλη πλευρά, διαδηλώνουν με τραγούδια, γελάνε, φωνάζουν εμπνευσμένα χιουμοριστικά συνθήματα, σατιρίζουν τους αγέλαστους και δίνουν τριαντάφυλλα στους αστυνομικούς που κοιτάζουν αυτά τα παιδιά, με φονικό μίσος, πριν τα ψεκάσουν με χημικά και τα χτυπήσουν αδίστακτα.

Για μένα το χιούμορ είναι ό,τι πιο υγιές και επαναστατικό υπάρχει σήμερα, σε αυτήν την άθλια χώρα που ζούμε. Γελοιοποιεί την εξουσία, γι’ αυτό και είναι υπό διωγμόν.
Όλες μου τις ταινίες τις διαπερνάει το χιούμορ. Σ’ αυτήν την ταινία μου, τους Ισοβίτες, το χιούμορ δεν αποτελεί μόνο στοιχείο διασκέδασης, αλλά είναι η ουσία και το νόημα του έργου. Στην ταινία αυτή καταπιάνομαι με την ελευθερία του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός μας, απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Το χιούμορ εδώ είναι άρρηκτα δεμένο με το περιεχόμενο της ελευθερίας που αναζητούν οι ήρωές μου.
 

Πρωταγωνιστούν:

Βαγγέλης Μουρίκης,
Τάκης Σπυριδάκης,
Κατερίνα Δασκαλάκη,
Στέφανος Ρίσκας,
Ευαγγελία Μουμούρη,
Κωνσταντίνα Γκόρου,
Νίκος Παπουτσάκης,
Κώστας Καφάσης,
Μενέλαος Ντάφλος,
Κυριακή Μαθέ,
Κώστας Ανταλόπουλος,
Ανδρέας Μαρνέζος,
Θοδωρής Προκοπίου,
Γιώτα Γιάννα,
Κρίτων Ζαχαριάδης,
Ράνια Μπριλάκη,
Δημήτρης Χαβρές,
Τόνια Μυλωνά,
Γιάννης Οικονομίδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός,

Παραγωγός :Άλκη Δίτσα

Φωτογραφία: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος,

Ήχος: Σπύρος Αραβοσιτάς,

Μοντάζ: Claudia Sprenger,

Μουσική- τραγούδια: Στάθης Μαραγκός,

Σκηνικά: Θωμάς Γιαλέλης,

Κοστούμια: Αγγελική Μαραγκού, Λουκία Χουλιάρα,

Μακιγιάζ: Μάγδα Δήμου

Εικόνα: Έγχρωμο 35mm

Διάρκεια: 107’

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα

Γλώσσα: Ελληνικά

Έτος Παραγωγής: 2008

Τροποποίηση : Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 14:40
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

18/8 21:00 σινέ

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ