Κινηματικά Νέα

Δράσεις αλληλεγγύης - Πορείες - Αναδημοσιεύσεις

12-13/10/2017 Πρόσκληση σε ένα Διήμερο Αλληλεγγύης γεμάτο Άλλους Ανθρώπους, στον Κεραμεικό

Σπίτι των Γυνακών για την Ενδυνάμωση & Χειραφέτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΕΚΚΛΗΣΗ

Σήμερα και αύριο, Πέμπτη και Παρασκευή, θα βρεθούμε με πολλούς Άλλους Ανθρώπους, καλεσμένες/α/οι σε ένα διήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης γεμάτο "Άλλους Ανθρώπους", μια Γιορτή Ελληνοτουρκικής συνεργασίας, που οργάνωσε η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»!

Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: Facebook Event

Σε σας, λοιπόν, τους άλλους ανθρώπους, κάνουμε Έκκληση έμπρακτης Αλληλεγγύης, για τις Κρατούμενες, στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Ένα χώρο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο μεταγωγών μεταναστών, για να εξελιχτεί σε κρατητήριο, όπου στοιβάζονται γυναίκες και άνδρες μετανάστριες/μετανάστες, σαν εγκληματίες, γιατί, στην πλειοψηφία τους, διέπραξαν το «έγκλημα» να μην έχουν χαρτιά και αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο απέλασης στις χώρες τους.

Οι συνθήκες κράτησης δικαιολογούν τον τίτλο κολαστήριο, καθώς η υγιεινή είναι ανύπαρκτη, το φαγητό άθλιο, φρούτα έχουν καιρό να δουν, ζεστό νερό για να πλυθούν σπάνια υπάρχει, είδη προσωπικής υγιεινής ή απλά ένα παυσίπονο δε χορηγούνται ή χορηγούνται με το σταγονόμετρο και μετά από τα συνεχή παρακάλια των κρατουμένων, ενώ παρά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν, κάποιες/οι κρατούμενες/οι, δεν τους χορηγούνται φάρμακα, και σπάνια μεταφέρονται στο νοσοκομείο για εξετάσεις και νοσηλεία.

Από το Σπίτι Των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση, μία αυτο-οργανωμένη φεμινιστική Πρωτοβουλία, αντίθετη σε κόμματα, κρατικούς θεσμούς και ΜΚΟ, παλεύουμε για το γκρέμισμα της έμφυλης βίας, τη χειραφέτηση των γυναικών ενάντια στην πατριαρχία και την ομοφοβία/τρανσφοβία! Εμπνεόμαστε από αντισεξιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αρχές και σε καλούμε στις συνελεύσεις μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε, μαζί.

Αναγνωρίζουμε κι ενσυναισθανόμαστε, μπαίνουμε στη δεινή θέση των κρατουμένων προσφύγων πολέμου και μεταναστριών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και άλλων από το πρώην Ανατολικό Μπλοκ, που δραπέτευσαν από την παρίδα τους είτε γιατί έπεσαν θύματα κακοποίησης, σεξουαλικοποιημένης είτε άλλης μορφής βίας, τρομοκρατίας και ακραίας φτώχειας, για να επιβιώσουν και να χτίσουν μια πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Γυναίκες που τώρα βρίσκονται φυλακισμένες στα κολαστήρια του Ελληνικού κράτους σε άθλιες συνθήκες, και που κάποιες απ΄αυτές, έχουν προλάβει, ήδη, να βιώσουν την οικονομική ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση από την «πολιτισμένη» καπιταλιστική Δύση, όπου η κουλτούρα του βιασμού & του sex trafficking ανθούν.

Γι αυτούς τους λόγους πραγματοποιούμε σε τακτή βάση επισκέψεις στην Πέτρου Ράλλη και συνομιλούμε μαζί τους, σε μια προσπάθεια να τις εμψυχώσουμε. Στην τελευταία μας συνάντηση εμφανή ήταν τα εξανθήματα, οι δερματίτιδες στο σώμα κάποιων, αφού αρκετά στρώματα, πάνω στα οποία δίνουν μάχη, για να κοιμηθούν, είναι φίσκα στους κοριούς και τους ψύλλους και δυστυχώς παρά τις διαμαρτυρίες τους αυτό θεωρείται νορμάλ από τη διοίκηση. Ναι, θεωρείται νορμάλ. Μια άλλη κοπέλα είχε να ενεργηθεί 7 μέρες και δεν κρίθηκε αυτό ικανό για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπως και άλλες επώδυνες περιπτώσεις.

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση σωματικού και ψυχικού βασανισμού, δεν υπάρχει ούτε μια ψυχολόγος ούτε μια κοινωνική/ος λειτουργός... Υπήρχαν μα κόπηκαν από το 2015 και μετά, με την "Αριστερή" Διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κρατουμένων, ψυχολογική και σωματική. Ακόμη και νόμος του κακοφορμισμένου κράτους προέβλεπε ως απαραίτητη την παρουσία τους, για τις κρατούμενες/ους... Μπορεί, ακόμη, να το προβλέπει. Όμως, αυτό που συμβαίνει είναι η καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στις κρατούμενες, που το έχουν ανάγκη, πριν μα και όταν βγουν από κει, ψυχολογικά και νομικά, μέσα από ένα δίκτυο Αλληλεγγύης, με συναγωνίστριες/ες, που ανταποκρίνονται και στελεχώνουν Κοινωνικά Ιατρεία, όπως των Πατησίων, των Πετραλώνων, της Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας και της Ν. Σμύρνης, και με λίγες/ους ακτιβίστριες/ες δικηγόρους, που ανταποκρίνονται, αλληλέγγυα, να τις απελευθρερώσουν, χωρίς αμοιβή.

Εκεί τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, σε ξεχωριστές πτέρυγες, και άλλο όροφο, ζουν σαν «αντικείμενα» πεταμένα σε παλιές αποθήκες γεμάτες υγρασία, αποκομμένα από την κοινωνία, μια ζωή σε εξαίρεση, μέσα σε ένα σύστημα που κακοφόρμισε και βρωμάει απ΄ όλες τις πάντες. Για τις συνθήκες που βιώνουν, τα πιο κάτω, είναι όλα απαραίτητα:

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ
ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόπαστες Σαμπουάν
Αφρόλουτρα, Αντισηπτικά για τις ευαίσθητες περιοχές
Κρέμες ενυδατικές, Χαρτί Υγείας
Κρέμες αντιφλεγμονώδεις

Καφέ σκόνη, στιγμιαίο, ζάχαρη
Σκόνη γάλακτος, Σοκολατίνια, κέικ, μπισκότα αρμυρά και γλυκά
Όλα συσκευασμένα, μακράς διάρκειας,

Φάρμακα που δεν έχουν λήξει:
παυσίπονα,
αντιγριπικά
βιταμίνες διάφορες, και Σίδηρο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο
αντιβιοτικά,
αντισηπτικά,
αντιφλεγμονώδη,
χάπια πίεσης,
αντιθρομβωτικά,
για την καρδιά,
για ρευματισμούς κλπ

Χαρτί Α4, στυλό, Χρωματιστούς Μαρκαδόρους, Σημειωματάρια, παιχνίδια πάζλ

Γυναικεία Ρούχα καθαρά Φθινοπωρινά και παπούτσια αθλητικά, εσώρουχα, πιτζάμες

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΛΕΤΗΣΗ

Τόπος των συνελεύσεων μας και συλλογής πραγμάτων είναι η Κατάληψη του Ελεύθερου Αυτοδαχειριζόμενου Θέατρου "ΕΜΠΡΟΣ" (Ρήγα Παλαμήδου 2, περιοχή Ψυρρή, πίσω από την Πλατεια των Αγίων Αναργύρων), κάθε Τετάρτη 20.00-23.00.. Μπορείτε εκεί να φέρνετε ειδη πρώτης ανάγκης, κάθε Τετάρτη ή κάθε Κυριακή, 20.00-22.00, στο ΕΜΠΡΟΣ

Τροποποίηση : Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 06:03
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(1 Αξιολόγηση)

Ίσως σας ενδιαφέρει

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός
Περισσότερες κινηματικές εκδηλώσεις θα βρείτε στο ημερολόγιο του https://www.kinimatorama.net

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ