Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

12-13 Ιουνίου, 21:00 – 23:00 παραστάση "Εμείς, η κυρία Μαργαρίτα" - Θεατρ. Ομάδα Γεωπονικού Παν.Αθηνών "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ"

 

Εμείς, η Κυρία Μαργαρίτα

Η «Κυρία Μαργαρίτα» είναι ένα έργο του Βραζιλιάνου Ρομπέρτο Ατάϋντε. Γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975.

Βία,  βιολογία, πολίτες, πολιτική,  θρησκεία, Χριστός, σεξ  και σεξολογία. Αυτά διδάσκει η Κυρία Μαργαρίτα. Την πρώτη μέρα. Στην έκτη δημοτικού. Και όποιος δεν ακούει, δεν θα του δείξει τα στήθη της. Όποιος δεν προσέχει, τότε στον Κύριο Διευθυντή εκεί από όπου κανείς δεν γύρισε ποτέ.

Η Κυρία Μαργαρίτα είχε μια δασκάλα, που την έλεγαν και αυτή  Κυρία Μαργαρίτα.

Είχε και μια συμμαθήτρια που την έλεγαν έτσι.

Κυρία Μαργαρίτα!

Όλος ο κόσμος θέλει να είναι  η Κυρία Μαργαρίτα. Όλος ο κόσμος , εμείς , το σχολείο , η εκπαίδευση , η πολιτική μας στάση , οι κουβέντες μας , ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι η Κυρία Μαργαρίτα.

Η μνήμη των σχολικών μας εμπειριών , οι αναμνήσεις από τους δασκάλους μας , το εκπαιδευτικό σύστημα που παραπαίει , η διαστροφή της κακής μας εκπαίδευσης είναι η Κυρία Μαργαρίτα. 

̎ Η Κυρία Μαργαρίτα δε θα πάψει ποτέ να διδάσκει.

Η Κυρία Μαργαρίτα δεν θα σταματήσει ποτέ.

Σήμερα εσάς, αύριο τα παιδιά σας.

Και μετά τα παιδιά των παιδιών σας.

Οι γενεές θα περνούν.

Η Κυρία Μαργαρίτα θα βρίσκεται πάντα εδώ. ̎

 

Η διασκευή «Εμείς, η Κυρία Μαργαρίτα» είναι η πέμπτη σε σειρά παράσταση των “Επισκεπτών”. Έχουν προηγηθεί «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ε. Ιονέσκο το 2013, «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φ. Νττύρενματ το  2014, «Το σακάκι που βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ το 2015 και «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ το 2016.

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά)

Αλαβάνου Ελεάννα, Δουλφή Δήμητρα, Δημοπούλου Ειρήνη, Ευρυπιώτης Βασίλης, Θεωδορή Μυρσίνη, Κούστα Αγγελική, Κυπριανίδη Μαρία, Μπαρμπάνη Χριστίνα, Ορφανίδη Στέλλα, Παπαχρήστου Βίκυ, Τσακλίδου Ελένη, Τσιούγκος Κωνσταντίνος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μικιός

Ευχαριστούμε θερμά την Πρυτανεία του Γ.Π.Α, το Γραφείο Διασύνδεσης και την κα. Παναγιώτα Κουτσούλη για την πολύτιμη βοήθειά τους στη δημιουργία και την υποστήριξη της θεατρικής μας ομάδας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 85ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για την παραχώρηση του σχολικού εξοπλισμού.

Τροποποίηση : Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 09:01
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ