Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

15/6, 21:15 - "Η Μικρή μας Πόλη", ομάδα "Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος"

Έπειτα από επιτυχημένες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η “Μικρή μας Πόλη” ταξιδεύει στην Αθήνα για μία και μοναδική παράσταση στο ιστορικό θέατρο “ΕΜΠΡΟΣ” (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21:30.

Ο θίασος του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από ηθοποιούς τυφλούς, παρουσιάζει ένα έργο για -μία πόλη μαγική- εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Thornton Wilder “Η Μικρή Μας Πόλη” σε σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα.

 

Η παράσταση βραβεύτηκε στα “9α Θεατρικά Βραβέια Θεσσαλονίκης”

Η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση,που έχει έντονο εκπαιδευτικο και βιωματικό χαρακτήρα, βουτάει “την Μικρή μας Πόλη” στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες, διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής.Ακυρώνεται ο συμβατικός φωτισμός. Οι ηθοποιοί αυτο-φωτίζονται δίνοντας έτσι στο κείμενο μια νέα διάσταση καθαρά φιλοσοφική.

Φωτίζομαι-Υπάρχω-Δημιουργώ γέφυρα επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μου. Το φως είναι ορατό είτε από τα μάτια είτε από την ψυχή μας κι έτσι οι ουτοπίες καταργούνται.
Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά απο τα δρώμενα των ηθοποιών. 
Ο βλέπων θεατής βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία του σκοταδιού που χάριν των ειδικών φωτισμών αποκτά μια μαγευτική οντότητα. 

Η Μαγική Μας Πόλη καταλήγει ένα αληθινό παραμύθι γεμάτο φαντάσματα-”προϊόντα φαντασίας”, μιας άλλης διάστασης της ανθρώπινης ζωής που καλούμαστε να ανακαλύψουμε.

Έγραψαν για την παράσταση – Κριτικές

...Η παράσταση αυτή ειναι μια μοναδική θεατρική εμπειρία γιατί χωρίς αμφιβολία είναι η πιο αληθινή...” kulturosupa.gr

“...Ψάξτε για άλλες πραγματικότητες. Θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε για τη ζωή, όπως δεν το φανταζόσασταν ποτε...” parallaximag.gr

“...Η σκηνοθεσία είναι κινηματογραφική,βασισμένη στον ρεαλισμο,αποπνέει ποίηση...” Εφημερίδα των Συντακτών

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook Page: Η Μικρή μας Πόλη -Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος

 

Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(2 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2019 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ