Αλλαγή μέρας Συνέλευσης

ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2023

και κάθε Δευτέρα στις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

embros logo png black

Προτάσεις για εκδηλώσεις κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 ή ηλεκτρονικά εδώ

Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

18 & 19/12/18 - παράσταση "Αυτόπτες Μάρτυρες"

Τρίτη 18/12/2018, ώρα: 21:00

Τετάρτη 19/12/2018, ώρα 17:00

“Αυτόπτες Μάρτυρες”

Οι τελειόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου “δήλος” – Δήμητρας Χατούπη παρουσιάζουν την παράσταση “Αυτόπτες Μάρτυρες”. Το έργο είναι βασισμένο στους μονολόγους των αγγελιοφόρων από τα κείμενα “Πέρσες” του Αισχύλου, “Αντιγόνη” και “Αίαντας” του Σοφοκλή, “Βάκχες” και “Ηλέκτρα" του Ευριπίδη.

Υπόθεση

Καθημερινοί άνθρωποι μάρτυρες πολέμου, φόνων και προδοσίας παρουσιάζονται μπροστά μας αφηγούμενοι τι είδαν, τι άκουσαν και τι έζησαν υπό το αυστηρό βλέμμα της εξουσίας. Μία ομάδα από εναπομείναντες στρατιώτες φέρνουν στην πατρίδα τους την είδηση της ήττας· διορισμένοι φύλακες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο νόμο του κράτος και την προσωπική τους ηθική· πολίτες της Θήβας περιγράφουν τις οργιώδεις τελετές ενός νέου θεού και το φόνο του βασιλέα από την ίδια του τη μητέρα· δύο σύγχρονες προσφυγοπούλες ζητούν βοήθεια για να αποτρέψουν μια αυτοκτονία· πολίτες του Άργους περιγράφουν στην εξόριστη Ηλέκτρα το φονικό του Αίγιστου.

Περιγραφή

Πρόσωπα από διαφορετικές εθνικότητες, λαϊκοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με την ευθύνη της συμμετοχής τους ως μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Ασκούν κριτική, ζητούν βοήθεια και μας προβληματίζουν για το κατά πόσο είμαστε υπεύθυνοι όταν γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας αναπάντεχης στιγμής. Δεν απέχουν καθόλου από εμάς τους ίδιους που γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κοινωνικής και πολιτικής βίας. Η προσφυγιά, ο πόλεμος, ο σεξισμός, η βία της εξουσίας και οι ταξικές διαφορές είναι ζητήματα που θίγονται στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς. Η εξουσία αλλάζει χέρια, η δικαιοσύνη μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο ερωτηματικό.

Συντελεστές

Σύλληψη – Διδασκαλία – Σκηνοθεσία

Μαρία Κεχαγιόγλου

Παίζουν

Σοφία Αγγελή, Σπύρος Δέτσικας, Ειρήνη Ζήκα, Βασίλης Καζής, Αντώνης Κακοσούρης, Μαρίνα Καμαλάκη, Σταυρούλα Καμνή, Ηλίας Καρακωνσταντάκης, Ιάσονας Καστόρης, Παναγιώτης Καστρίτσης, Ιωάννα Κολονέλου, Μερόπη Λαίνη, Σοφία Μαυρομαρά, Δανάη Μουτσοπούλου,   Σταμάτης Μπάκνης, Μάκης Νάνος, Δανάη Ντέμου, Αντωνία Παγκάλου, Σπύρος Περγαντάς, Βασίλης Πέτρου, Παναγιώτα Σοφούλη, Βαλεντίνη Σπύρου.

Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(6 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ετικέτες

18 & 19/12/18 - παράσταση

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ