Εκτύπωση αυτής της σελίδας

21/3 20:30 Δυο ταινίες για κρατούμενους από κρατούμενους

 

Δυο ταινίες που γυρίστηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού για κρατούμενους από κρατούμενους

Στην προβολή θα παραβρεθούν ο σκηνοθέτης Αντώνης Κόκκινος, υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον κινηματογράφο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Χρήστος Παπαθανασίου, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας «Το Χριστινάκι», ο Νίκος Βασιλόπουλος, διευθυντής φωτογραφίας και ο Γιώργος Καρτάλης, ηχολήπτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις φυλακές με τους συντελεστές των ταινιών, καθώς και με μέλη της Πρωτοβουλίας και πρώην κρατούμενους.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Φυλακές Κορυδαλλού: Ταινίες για κρατούμενους από κρατούμενους

                                                                                      

                                                                Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδη  2, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, ώρα 8:30μμ, όπου θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους, σε σενάριο και σκηνοθεσία των κρατουμένων με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινου, Ο Θανατοποινίτης* του Κώστα Ξύδη, και Το Χριστινάκι του Χρήστου Παπαθανασίου οι οποίες γυρίστηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κινηματογράφος στις Φυλακές».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση  για τις φυλακές με μέλη της Πρωτοβουλίας και πρώην κρατούμενους καθώς και με τους συντελεστές των ταινιών: Αντώνη Κόκκινο, υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κινηματογράφος στις Φυλακές», Χρήστο Παπαθανασίου, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και πρωταγωνιστή της ταινίας «Το Χριστινάκι», Νίκο Βασιλόπουλο, διευθυντή φωτογραφίας και Γιώργο Καρτάλη, ηχολήπτη.


Είσοδος ελεύθερη

-----

*Στην ταινία «Ο Θανατοποινίτης» παίζουν  οι Γιάννης Στάνκογλου και Παύλος ΚοντογιαννίδηςΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


www.tokeli.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ: 6977029964Πότε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
Ώρα: 20:30
Είσοδος ελεύθερη
 
https://www.facebook.com/events/2244798149116243/
Τροποποίηση : Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 00:22
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει