Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

22/03/2018 21:00 - 23:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ "Παγόβουνο"

Επίσημη ΠΡΕΜΙΕΡΑ του Ντοκιμαντέρ "ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ" στην Αθήνα

Με την παρουσία των δυο νέων Γυναικών, που συνέλαβαν και την ιδέα για τη δημιουργία του έργου και θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη για να βρεθούν κοντά μας:
Μαρία Σαράντη και
Πηνελόπη Σεδίκου

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το Παγόβουνο είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την έμφυλη βία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και τον σεξισμό που τη θρέφει και την αναπαράγει.
Αναζητώντας τα αίτια που οδηγούν στη μειονεκτική θέση των γυναικών, στην καταπίεση και εντέλει στην κακοποίησή τους, το Παγόβουνο αναδύεται σιγά σιγά από τα βάθη της θάλασσας φέρνοντας στην επιφάνεια ιδέες, αντιλήψεις, συμπεριφορές, μια ολόκληρη κοσμοθεωρία υποτίμησης και υποβάθμισης της γυναικείας υπόστασης.
Φορείς, σωματεία, οργανώσεις άνθρωποι με γνώσεις επί του θέματος καταρρίπτουν πατριαρχικές νόρμες, αναζητούν λύσεις και πραγματεύονται το θέμα της έμφυλης βίας μέσα από παραδείγματα και βιώματα.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο 20ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αναμένεται η προβολή του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.
Διάρκεια 35

Στην Αθήνα η Πρεμιέρα του ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ θα γίνει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός", στο πλαίσο εκδηλώσεων του Σπιτιού Των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση, ευαισθητοποίησης, συνειδητοποίησης, και αντίστασης στην έμφυλη βία, που μαστίζει τον κόσμο της ματσο Πατριαρχίας... Ευχαριστούμε, από καρδιάς, τη Μαρία Σαράντη και όλη τη δημιουργική ομάδα του Παγόβουνου, για την ευκαιρία που μας δίνουν!

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 8.30μ.μ.
ΕΝΑΡΞΗ: 9.00μ.μ.
Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ πρέπει να το δουν και να το συζητήσουν οι άνθρωποι, παντού! Σας περιμένουμε!
 
Τροποποίηση : Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:24
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2019 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ