Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

27/04/2017 9 μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού

 
 
9 μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.
 
 
Μια Πέμπτη το μήνα, στο θέατρο Εμπρός, διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής. Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους.
 
 
Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.
 
 
Tην Πέμπτη 27 Απριλίου, η προτελευταία μουσική συνάντηση ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανοίγει με το κουαρτέτο RSLG (Βασίλης Ρούπας: πιάνο, Γιάννης Λελούδας: τύμπανα, Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά, Παναγιώτης Ράπτης: σαξόφωνο) που επιστρέφει στο θέατρο Εμπρός για να παρουσιάσει υλικό από το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Στη συνέχεια ο Vago Tedosio εξερευνά την εφαρμογής της Θεωρίας του Χάους στην μουσική με ένα πιανιστικό σόλο και κατόπιν σε ντουέτο με τον Σωτήρη Τσόλη (τύμπανα). Τέλος εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί οι Παναγιώτης Ράπτης (σαξόφωνο), Γιάννης Λελούδας (τύμπανα) και Σωτήρης Τσόλης (τύμπανα) σε ένα σύντομο αυτοσχεδιαστικό ηχητικό project.
 
 
Ώρα έναρξης: 21.30
 
 
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά
 
 
Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά
Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών
 
 
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα
 

link για το event στο facebook:
 
 

Ο Vago Tedosio εξερευνά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στην μουσική και την δυνατότητά της να καταργεί τις παραδοσιακές αισθητικές αντιλήψεις στη τέχνη.

Με το σχήμα Dance Singularity φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες διαφορετικών ιδιοτήτων για δημιουργία έργων που συγχωνεύουν τη μουσική με το λόγο, την κίνηση και την εικαστική δράση.

Κινείται και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο και το Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει site-specfic εγκαταστάσεις σε χώρους με έντονη αρχιτεκτονική "προσωπικότητα" όπως εγκαταλειμμένα κτίρια, καθεδρικούς ναούς και εργοστάσια.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνή πρότζεκτ και κολεκτίβες (SHUNT, Transitstation Germany-Denmark, ICA, MPA-Berlin, Artevict, Trinity Gallery London, The Crypt Gallery London κ.α.) ενώ ως πιανίστας δίνει συναυλίες σύγχρονης κλασικής και τζαζ μουσικής.

Έχει γράψει μουσική για ταινίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή φεστιβάλ (Vancouver Film Festival, Sundance κ.α.) και είναι κάτοχος του βραβείου Stanley Mills καλύτερης μουσικής για έργο σύγχρονου χορού (1996).

Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό αυτοσχεδιασμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μάρτιος 2016) όπου και έλαβε την Ειδική Διάκριση για την πιο δημιουργική λειτουργική προσέγγιση ανάμεσα στην εικόνα και την μουσική

 

 

RSLG Quartet live@Θέατρο Εμπρός, 27 Απριλίου 2017

3 χρόνια μετά την προηγούμενη εμφάνισή του στο θέατρο Εμπρός, το κουαρτέτο RSLG επιστρέφει με ανανεωμένη σύνθεση και πρόγραμμα.

Πάντα με βάση τον δομημένο αυτοσχεδιασμό και επιρροές από την freejazz, την ηλεκτρονική μουσική και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, το κουαρτέτο δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ηχητικό σύμπαν που αποτελεί εμπειρία για κάθε ακροατή. Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τίτλο «Interplay» ενώ στη συναυλία αυτή θα παρουσιάσουν υλικό από το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Οι RSLG είναι:

Βασίλης Ρούπας: πιάνο,

Γιάννης Λελούδας: τύμπανα,

Στέλιος Γιαννουλάκης: ηλεκτρονικά,

Παναγιώτης Ράπτης: σαξόφωνο.

Contact/links:

Facebook: RSLG Quartet

Youtube: https://youtu.be/5Znp7d_R1-Y

Bandcamp: https://rslgquartet.bandcamp.com/album/interplay

 
 
Τροποποίηση : Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 17:24
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ