Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

6/10 21:30 Συναυλία Omikron Project & Sans Corps

Οι Omikron Project είναι ένα πολυεθνικό σχήμα που απαρτίζεται από τους Νικόλα Τσιλογιάννη (τύμπανα, κρουστά & ιδιόφωνα), τον Παριζιάνο Αιγυπτιώτικης καταγωγής Alexis Drossos (σοπράνο σαξόφωνο, didgeridoo & beckophone), τον Ολλανδό Henk Spies (σοπράνο σαξόφωνο & ηλεκτρονικά), καί τον Ντίνο Ζούμπερη (μπάσσο, Hohner Guitaret, ηλεκτρονικά & επεξεργασίες). Κεντρικός μουσικός άξονας είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στη jazz με αναπάντεχες προεκτάσεις κάθε είδους, από την Αφρικάνικη πολυρρυθμία & τους Ελληνικούς επτάσημους & εννεάσημους ρυθμούς, έως τους απόηχους του Ινδονησιακού gamelan καί τα ηλεκτροακουστικά ambient ηχοτοπία. Οι εμφανίσεις των Omikron Project βασίζονται καθ' ολοκληρίαν πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς ήχων και οργάνων. Κάθε μουσικό έργο δημιουργείται επί σκηνής ως "αυτόματη ομαδική σύνθεση" όπως έλεγε καί ο Holger Czukay των CAN, καί είναι ουσιαστικά ανεπανάληπτο. To 2017 κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο Solstice καί αποκλειστικά πρωτότυπο υλικό, ενώ στο στάδιο της μείξης βρίσκεται τοεπόμενό τους άλμπουμ Live At Six d.o.g.s
.- Λίγα λόγια γιά τους μουσικούς -
- Ο Νικόλας Τσιλογιάννης γεννιέται στην Αθήνα, όπου μεταξύ 1964 και1966 παίζει στο πρώτο του επαγγελματικό συγκρότημα, τους Idols, μαζί με τον Ντέμη Ρούσσο. Μεταξύ 1968 και 1971 ως ιδρυτικό μέλος του σχήματος Μπουρμπούλια συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο στους ιστορικούς δίσκους «Περιβόλι Του Τρελλού», «Μπάλλος», καί «ΖωντανοίΣτο Κύτταρο».Το 1971 λήγει η συνεργασία με τον Σαββόπουλο, καί τα Μπουρμπούλιασυνεργάζονται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και τον Παντελή Δεληγιαννίδη.Μαζί θα συμπορευθούν ως το 1974 συνεχίζοντας το πείραμα του ethnicrockfusion που ξεκίνησαν με τον Σαββόπουλο. Το 1976 ο Ν. Τσιλογιάννης αναχωρεί για την Ολλανδία. Το ροκ ύφος τηςμουσικής του, μετά από μελέτη και αλλαγή τεχνικής, περνάει πλέον στη jazz. Στην Ολλανδία δημιουργεί διάφορες jazz μπάντες (Nikos Tsilogiannis Quintet/Quartet, Kyklos, Second Circle, Pan Project, Cubic Zero και Omikron Project), με πολλαπλές συνεργασίες, με γνωστούς Ολλανδούς και διεθνούς φήμης μουσικούς από την υπόλοιπη Ευρώπη.Το 1974, παράλληλα με τη μουσική, ανακαλύπτει μια καινούρια μεγάληαγάπη, τη ζωγραφική. Η πρώτη του έκθεση γίνεται το 1980 στη βιβλιοθήκη της Ουτρέχτης. Την ίδια εποχή ξεκινάει να παίζει με κατασκευές (ξύλο και relief), καθώς και αντικείμενα 3D (έπιπλα, αγάλματα κλπ). Εκθέτει στις γκαλερί Rudolf στο Άμστερνταμ, στην γκαλερί Art Love στην Ουτρέχτη και στην γκαλερί Moira, επίσης στην Ουτρέχτη. Στo πλαίσιo της "factional art" περιόδου του, εκθέτει σε Μασσαλία, Παρίσι, Βρυξέλλες, Γερμανία κλπ., και στην Ελλάδα, το 2010 και 2013, στην γκαλερί Titanium Yiayiannos.
- Ο Alexis Drossos γεννήθηκε στο Παρίσι το 1959. Είναι συνθέτης και σαξοφωνίστας. Με επιρροές από τη jazz, τη  Δυτικοευρωπαϊκή & την ethnic μουσική παράδοση, η μουσική του επικεντρώνεται σε μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς. Έχει δισκογραφήσει με τον Eddy Louis, John Greaves,Denis Fournier, Salcedo, Lozt, Wasa Buro. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικά έργα με τους Compagnie Quarks, Compagnie Zorongo, CompanieErinna και έχει παίξει με δικά του groups, τους Data Error, Article 2, Pan Project, Quorum, Tripstick. Έχει συνθέσει τη μουσική σε μια φουτουριστική ταινία της Faïza Guène, σε συνεργασία με μουσικούς του φλαμένκο και γάλλους καλλιτέχνες. Επανασυνδέθηκε με τις Μεσογειακές του ρίζες (καταγωγή από Αλεξάνδρεια) δια μέσου της συνεργασίας του με τη Μαριάννα Γκέκα και τώρα με τους Omikron Project.
- Ο Henk Spies γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1965. Παίζει κυρίως σοπράνο και βαρύτονο σαξόφωνο. Εχει δεχτεί μαθήματα και επιρροές από τον Steve Lacy. Διευθύνει το δικό του συγκρότημα “Going Down”, ένα punkytrio, παντρεύοντας τους αέρινους ήχους της άρπας με αυτούς των ηλεκτρονικών. Με το συγκρότημα αυτό ηχογράφησε δύο CD, με τη συμμετοχή Ολλανδών και διεθνούς φήμης μουσικών, με μεγάλο μουσικό εύρος, από πειραματική μουσική, jazz, zydeco και διαφορετικά είδη folk μουσικής. Αυτό τον καιρό παίζει με τους Čarlama Orkestar, τους Baraná, και με τον Νίκο Τσιλογιάννη με τον οποίο η γνωριμία του ξεκινάει εδώ και 20 χρόνια. Στους Omikron Project παίζει σοπράνο σαξόφωνο σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά εφέ, που του επιτρέπουν να αλλάζει ρόλους ανάμεσα στη μελωδία και στις συνθετικές ατμόσφαιρες.
- Ο Ντίνος Ζούμπερης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Τη δεκαετία του'80 έπαιξε μπάσσο & κιθάρα σε πολλές punk & post-punk μπάντες (Αδιέξοδο, Ναυτία, Ξεχ.Προφητεία, Μεταλλακτικοί κ.ά.) κι αργότερα στους Echo Tattoo & Thirty Ντέρτι  - ενώ έκανε κι ένα πέρασμα-αστραπήαπό τους 667. Ενδιάμεσα καταπιάστηκε με την ηχοληψία ξεκινώντας μετά από προτροπή του Χρήστου Μέγα ως μαθητευόμενος στο στούντιο"Αγροτικόν" του Νίκου Παπάζογλου, ενώ αργότερα συνεργάστηκε ως ηχολήπτης ή παραγωγός με διάφορα σχήματα (Deus Ex Machina, Εν Πλώ, Groove Machine, Terminal Curve κ.ά.) αλλά και χώρους όπως Αν club, Ρόδον, Τσάϊ Στη Σαχάρα κλπ. & γνωστές εταιρείες PA, που του έδωσαν την ευκαιρία να θητεύσει δίπλα σε ονόματα όπως Ray Davies, Paco Peña, Ritchie Blackmore, Ψαραντώνη, Ross Daly κ.ά.Χρημάτισε μέλος της Audio Engineering Society.Την δεκαετία '90 ασχολήθηκε επίσης με την ηλεκτρονική μουσική αλλά και με την παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου (λαούτο & τσαμπούνα). Τα τελευταία χρόνια έπαιξε μπάσσο και κρουστά με τους Κάτω Από Το Δέντρο, τον Δημήτρη Πουλικάκο, την Κρίστη Στασινοπούλου κ.ά., επιμελήθηκε ηχογραφήσεων όλων των ανωτέρω αλλά καί άλλων καλλιτεχνών σαν τους Αχιλλέα Περσίδη, Nat Birchall Quartet, Χάρη Λαμπράκη & Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Fundracar, Εισβολέα & Χατζηφραγκέττα κ.ά., έγραψε τημουσική υπόκρουση γιά ιστορίες του Πάνου Κουτρουμπούση, ενώ αποτελείμέλος των Doumani All-Stars καί των Omikron Project.
 
Οι Sans Corps είναι ταγμένοι στον ελευθεριακό αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό. Συνδυάζουν στοιχεία από φαινομενικά ασύμβατα μουσικά είδη σε μία νέα ανορθόδοξη ενότητα.  Χρησιμοποιούν κιθάρες, μπάσο, πνευστά, κρουστά, φωνές, πλήκτρα, παραμορφωτές & αντικείμενα.  
Ξεκίνησαν το 2017 από έναν σκληρό πυρήνα τριών ατόμων που συμπληρώνεται, κατά περίπτωση, με μέλη και συνεργασίες που συντάσσονται στο όραμά τους γιά ολιστικό αυτοσχεδιασμό. Το πρώτο τους άλμπουμ “Null” κυκλοφόρησε το 2018 από την Underflow Records και το άλμπουμ τους "Ερημος" κυκλοφόρησε το 2019 στην FMRA, έναν δικό τους ανεξάρτητο πνευματικό χώρο παραγωγής μουσικής και γενικότερα παρεμβατικής τέχνης.
Στό Εμπρός θα παίξουν οι Baba El : guitar, percussion,voice  / Gioan B : Guitar  / The Duke : Bass,voice  / Zikinios : Drums, Percussion
Βασική τους αρχή: Εάν κάθε φορά παίζεις σαν να είναι η τελευταία φορά, τότε θα υπάρξει και επόμενη.
 
 
Τροποποίηση : Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 15:42
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Φωτογραφίες

Ετικέτες

6/10 21:30 Συναυλία Omikron Project & Sans Corps | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ