Κινηματικά Νέα

Δράσεις αλληλεγγύης - Πορείες - Αναδημοσιεύσεις

4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Αντιφασιστική εκδήλωση 15/09 πλ.Κοραή στον Πειραιά

 
Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την νεοναζιστική οργάνωση Χ.Α.
Τέσσερα χρόνια από την στιγμή που το ταξικό κίνημα άλλαξε τακτική και πέρασε στην αντιφασιστική αντεπίθεση.
 
Ο μαχητικός χαρακτήρας που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει θέσει την Χ.Α. σε πολιτική και οργανωτική δυσμένεια, σε αδυναμία παραγωγής πολιτικού λόγου και δράσης. Το κίνημα υλοποίησε με αποφασιστικότητα δράσεις σε γειτονιές των αστικών κέντρων, σχολεία, εργασιακούς χώρους και συνδικάτα που έχουν αναχαιτίσει και ακυρώσει τα καλέσματα της Χ.Α. ενώ παράλληλα έχουν εμποδίσει κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα να αναδυθεί. Αποτέλεσμα στην παρούσα φάση αποτελεί το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την δραστηριότητα φασιστών διεθνώς, οι εγχώριοι φασίστες αδυνατούν να συγκεντρωθούν δημοσίως, περιορίζονται σε πολύ αραιές εμφανίσεις με εγγυητή ασφάλειας το κράτος ή αποκλειστικά κάτω από το φως του φεγγαριού.
 
Την ίδια στιγμή, η αδιάλειπτη συμμετοχή και παρουσία αντιφασιστών στην κορυφαία πολιτική δίκη της εποχής μας επισημαίνει ένα ακόμα πεδίο αναμέτρησης στον καθημερινό αγώνα απέναντι στον φασισμό. Δεν φέρουμε αυταπάτες ότι η αστική δημοκρατία και η δικαιοσύνη της θα δώσει λύση στο πρόβλημα του φασισμού, αλλά δε θα αφήσουμε περιθώρια διαφυγής στους φασίστες θεωρώντας πως μία πιθανή καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης θα αποτελέσει ένα επιπλέον έναυσμα για την πλήρη ισοπέδωσής της.
 
Ο μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας επείγει να αναβαθμιστεί για να πραγματώσει την τελική αντιφασιστική νίκη της εργατικής τάξης. Το στρατόπεδο μας οφείλει να αδρανοποιήσει πλήρως και να διαλύσει τους οργανωτικούς και μαχητικούς μηχανισμούς της Χ.Α.. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά κλιμακώνοντας τον αγώνα με στόχευση το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της οργάνωσης των νεοναζί δολοφόνων.
 
Σε μία περιοχή που αδίκως έχει χαρακτηριστεί ως ”κάστρο” της Χρυσής Αυγής, στον Πειραια, διεκδικούμε να σπάσουμε αυτή την πλασματική κατοχύρωση των παρακρατικών και να εδραιώσουμε περισσότερο την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος. Στο πλαίσιο επετειακών κινητοποιήσεων που θα συμβούν ενόψει της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσσα, η ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργανώνει την Παρασκευή 15/09 στις 19:00 ανοικτή εκδήλωση στην πλ. Κοραή στον Πειραιά.
 
Τιμή και δόξα στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα και όλα τα άλλα θύματα από τα μαχαίρια των νεοναζί δολοφόνων. Διάλυση των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. και κρεμάλα στους φασίστες.
 
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός
Περισσότερες κινηματικές εκδηλώσεις θα βρείτε στο ημερολόγιο του https://www.kinimatorama.net

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ