5/12 “ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ” Εκδήλωση και προβολή νέου ντοκιμαντέρ για τον Δεκ. 2008

 
 
 

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ καλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στην μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου συντρόφου Αλέξη Γρηγορόπουλου δέκα χρόνια μετά την εξέγερση του 2008

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκιμαντέρ

“ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, 
ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ”

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Δεκέμβρη 2008 που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι του 2010, με συνεντεύξεις από κόσμο που συμμετείχε στα γεγονότα από την γαλλίδα συντρόφισσα και φίλη Κλεμ η οποία έφυγε από την ζωή το 2013 χωρίς να ολοκληρώσει την ταινία. Κάποιοι φίλοι της από την Γαλλία και την Ελλάδα αφού επιμελήθηκαν τον υποτιτλισμό, αποφάσισαν ότι η ταινία μπορεί να προβληθεί ως έχει, θεωρώντας ότι έχει ιδιαίτερη αξία, καθότι πρόκειται για πρωτότυπο υλικό που δεν υπάρχει αντίστοιχό του για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, γυρισμένο από και για το κίνημα. Ο τίτλος της ταινίας δόθηκε από μια αγαπημένη φράση της Κλεμ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12/2018  // ΩΡΑ 20.30 –

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ,
Ρ.ΠΑΛΛΑΜΗΔΟΥ 2 / ΨΥΡΡΗ  http://www.embros.gr

με την υποστήριξη της συλλογικότητας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ  https://voidnetwork.gr

Από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 έως σήμερα  είδαμε πολλές αυταπάτες να διαλύονται.  Είδαμε τον κόσμο της καταναλωτικής επίπλαστης ευτυχίας να καταρρέει και τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα να επεκτείνουν την εκμετάλλευση και την κερδοφορία τους με τον πιο βάναυσο κι απάνθρωπο τρόπο.

Είδαμε χιλιάδες ανθρώπους να αυτοκτονούν, τα όρια της φτώχειας να περιλαμβάνουν όλο και περισσότερους από εμάς, τη ζωή μας να εξαθλιώνεται χάνοντας το νόημά της και το μέλλον να μοιάζει κάθε μέρα και πιο αβέβαιο.

Τα σώματά μας έχουν γίνει αναλώσιμα, οι ζωές μας έχουν γίνει μηχανές παραγωγής κέρδους, όλη η κοινωνία τείνει να μετατραπεί σε εργοστάσιο, σε στρατόπεδο, σε μια μεγάλη φυλακή. Η κρίση αναπτύσσεται ως βίαιη εφαρμογή νέων σχέσεων εκμετάλλευσης και καταναγκαστικών νοημάτων, μέσα από τη στρατικοποίηση του δημόσιου χώρου, μέσα από την άσκηση κρατικής βίας και την επιβολή μιας μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον καθημερινή συνθήκη.

Από τους εξευτελιστικούς μισθούς, τους πλειστηριασμούς κατοικιών και την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων ως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, από  τις φυλακές τύπου Γ (υψίστης ασφαλείας) για τους πολιτικούς κρατούμενους έως την παγερή αδιαφορία προς τους  Σύριους πρόσφυγες πολέμου που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και οδηγούνται στον θάνατο – ερχόμαστε πλέον όλοι μας αντιμέτωποι με μια Ευρώπη φρούριο, που με τον απόλυτο τρόπο μιας μηχανής μετατρέπεται σε όλο και πιο σιδερόφρακτο φρούριο για «ντόπιους» και «ξένους», για εργαζόμενους και ανέργους, για ηλικιωμένους και νέα παιδιά.

Είδαμε αυτό το κράτος κατάστασης “έκτακτης  ανάγκης” καθημερινά, να παράγει επισφάλεια και να επιβάλλει το φόβο, να απολύει καθηγητές σε σχολεία και πανεπιστήμια, να διαλύει τη δημόσια υγεία, να μετατρέπει εργαζόμενους σε άστεγους, να υποβαθμίζει τη μόρφωση, την έρευνα και τον πολιτισμό, να ωθεί χιλιάδες συνανθρώπους μας σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, να καταδικάζει καθημερινά όλες και όλους εμάς να ζούμε στην ανεργία, την αβεβαιότητα, την υποταγή και την ανέχεια…

Είδαμε όμως, συνάμα, και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξεγείρονται και να αντιδρούν με όλους τους πιθανούς τρόπους ενάντια σε αυτό το καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Διαδηλώσεις, ανεξέλεγκτες συγκρούσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, ελεύθερα φεστιβάλ, ομιλίες, βιβλία, ντοκιμαντέρ, τραγούδια, νυχτερινές δράσεις και μαζικές γενικές απεργίες, αντιστάσεις και απαντήσεις. Μια νέα ζωή να παίρνει μορφές και περιεχόμενα σε πλατείες και δρόμους, σε κατειλημμένα δημόσια κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά κέντρα, εργασιακούς χώρους, πάρκα, σχολεία και πανεπιστήμια. Είδαμε την εξεγερμένη αξιοπρέπεια να συνεχίζει ακόμα να επιτίθεται, με κάθε δυνατό τρόπο, ενάντια στους κάθε είδους τυράννους και να αγωνίζεται για την ελευθερία.

Με τη συμμετοχή μας και τους αγώνες μας ανοίγουμε περάσματα προς την ελευθερία και τα βαδίζουμε μαζί… Καλούμε όλους και όλες, όσους και όσες, αναζητούν τρόπους για να οργανώσουν, να αγωνιστούν και να δράσουν για την πραγμάτωση της επιθυμίας τους.

ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ 

Ανοιχτή Συνέλευση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ*

*[απόσπασμα από κάλεσμα της συνέλευσης του ΕΜΠΡΟΣ τον Δεκ.2014]

Scroll to Top