Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ GREENPARK

H Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός απερίφραστα και προς αποφυγή κάθε σύγχυσης ή παρεξήγησης δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη λειτουργία και τις διαδικασίες του “ενεργοποιημένου χώρου GreenPark” στο Πεδίον του Άρεως.
 
Το Θέατρο Εμπρός ενεργοποιήθηκε το 2011 από την «Κίνηση Μαβίλη». Από το 2012 και μετά, σαν απάντηση στην κρατική καταστολή της κατάληψης, και με τη συμμετοχή ομάδων, καλλιτεχνών και ακτιβιστών, ο χώρος μετεξελίχθηκε σε κοινό αγαθό, οργανώθηκε η ανοιχτή συνέλευση κάθε Κυριακή, η κατάληψη μετονομάστηκε σε Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και πλαισιώθηκε από δεκάδες ομάδες διαμορφώνοντας ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό χαρακτήρα και με ευρύτατη κοινωνική απεύθυνση.
 
Στα τέλη της άνοιξης του 2015, και μετά από διαφωνίες που προέκυψαν στα πλαίσια της συνέλευσης σχετικά με την λειτουργία και το χαρακτήρα του εγχειρήματος, ένας περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (μέρος των οποίων από την πρώην Κίνηση Μαβίλη) αποχώρησαν από το Εμπρός και δημιούργησαν το GreenPark χωρίς η συνέλευση του Εμπρός να έχει οποιασδήποτε μορφής ενημέρωση σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ή οποιαδήποτε συμμετοχή στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου χώρου.
 
Το εγχείρημα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά, και η Ανοιχτή συνέλευση διαμορφώνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, μαθημάτων και εργαστηρίων, δραστηριοποιείται στον αγώνα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και υπερασπίζεται το χώρο από τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ ως ανοιχτό, δημόσιο χώρο δημιουργίας, αντίστασης και αξιοπρέπειας.

Ανοιχτή Συνέλευση για τη διαμόρφωση του προγράμματος, τη λειτουργία και την υπεράσπιση του Εμπρός κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα.
 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Εμπρός:

Τροποποίηση : Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 15:47
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ