Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Ανοιχτό κάλεσμα για στήριξη των προσφύγων

Το 1922 1,5 εκ. πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο, προσπαθώντας να αποφύγουν τ' αποτελέσματα ενός πολέμου. Παππούδες και γιαγιάδες πολλών από εμάς που ζούμε σήμερα σ΄ αυτή τη χώρα σε συνθήκες ενός διαφορετικού πολέμου… οικονομικού.

Μια “άλλη” οικονομική κρίση στα μέσα του προηγούμενου αιώνα έδιωξε κι άλλους από μας σε ξένες χώρες για ένα καλύτερο μέλλον και μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Οι ίδιοι λόγοι σπρώχνουν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν απ’ τις πατρίδες τους και σήμερα και πάντα.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δε μας αφορά.

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την τωρινή τραγική κατάσταση. Οι περιστάσεις είναι πολύ σκληρότερες, όχι μόνο γιατί το φαινόμενο είναι πολύ πιο μαζικό, αλλά, κυρίως, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσκρούουν, σε ένα τείχος θεσμικά κατασκευασμένο από την ευρωπαϊκή ένωση με συνένοχες όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι σχεδόν καθημερινές εικόνες φρίκης των διάσπαρτων πτωμάτων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Όσοι φτάνουν εδώ ζωντανοί, έρχονται αντιμέτωποι με τη πείνα, το κρύο και τα περαιτέρω εμπόδια στη συνέχιση του ταξιδιού τους.

Και σαν να μην τους έφταναν όλ’ αυτά, υφίστανται και την εχθρική στάση των ξενόφοβων “νοικοκυραίων” και πολλές φορές τις επιθέσεις χρυσαυγιτών νεοναζί που αυτοχρίζονται προστάτες του έθνους.

Αν κάτι περνάει από το χέρι μας, αυτό είναι να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του πολέμου και να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενώνοντας τις δυνάμεις μας με κάθε άτομο, συλλογικότητα, αντιδομή που παλεύει για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια απάνθρωπη εποχή.

Η ανοιχτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός καλεί σε συγκέντρωση υλικών (φαγητού, εξοπλισμού, ρουχισμού κλπ) αναγκαίων για τη στήριξη των προσφύγων την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ.

Υπάρχει ανάγκη από: Γιαούρτια, νερά, τσάι, γάλα και χυμούς μακράς διαρκείας, λάδι, ψωμί, κονσέρβες (ψαρικά, φασόλια, καλαμπόκι κλπ), κρουασάν, μαρμελάδες, μέλι, φρέσκα λαχανικά, φρούτα εποχής Σκούπες, φαράσια, σφουγγαρίστρες, σακούλες σκουπιδιών, χειρουργικές μάσκες, γάντια μιας χρήσης Αντισηπτικά, χτένες, ξυράφια, οδοντόβουρτσες Κάλτσες, εσώρουχα, αδιάβροχα, γαλότσες, αθλητικά παπούτσια, Σακίδια πλάτης, sleeping bags, σεντόνια

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην κατάληψη στέγης Νοταρά 26.

 
Τροποποίηση : Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 18:43
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ