Εργασίες επισκευής 2016

Εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής σκηνής

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 573

Άλλη μια «σχολική» χρονιά ξεκινάει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Άλλη μια «σχολική» χρονιά ξεκινάει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.
Τι σημαίνει αυτό;
Πρώτον και κυριότερο ότι είμαστε ακόμη εδώ!
Δεύτερο και καλύτερο ότι συνεχώς πληθαίνουμε.
Όλο και περισσότερες και περισσότεροι πλαισιώνουν το εγχείρημα και εμπλέκονται ενεργά στη λειτουργία του.
Το καλοκαίρι ξεκίνησαν κάποιες εργασίες συντήρησης κι επιδιόρθωσης του χώρου: φτιάχτηκε η σκηνή (τρίφτηκε και βάφτηκε), καθαρίστηκε όλος ο χώρος του θεάτρου και του φουαγιέ και βάφτηκε, έγινε η ετήσια απολύμανση. Στον επάνω χώρο έχει αρχίσει ο καθαρισμός και η τακτοποίηση του βεστιαρίου καθώς και η διαμόρφωση δωματίου για βιβλιοθήκη και για το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Εμπρός.
Καινούργιες ιδέες και καινούργιο δυναμικό για να τις πραγματοποιήσει εμφανίζονται συνεχώς.

Όμως η καινούργια «σχολική χρονιά» σημαίνει κι άλλα πράγματα: άλλη μια φορά που μας έκοψαν το νερό (και σίγουρα όχι η τελευταία) ή που θα μας κόψουν το ρεύμα…
Άλλη μια επανάληψη της δίκης των 2 ηθοποιών που «πιάστηκαν» να διενεργούν ακρόαση εντός του θεάτρου! και κατηγορούνται για «διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβίαση σφραγίδων»!!! (Παρασκευή 23/9)
Θα την ακολουθήσει η επανάληψη της άλλης δίκης των 4 φίλων που συνδέθηκαν με τις δραστηριότητες του εγχειρήματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία ότι «ενεργώντας από κοινού και έχοντας κοινό δόλο, αυτογνωμόνως, επελήφθησαν δημοσίου κτήματος… και εισήλθαν παράνομα εντός του κτιρίου με την επωνυμία Θέατρο Εμπρός…»

Η κρατική καταστολή θα συνεχιστεί και φέτος, όπως κάθε χρονιά, με κάθε τρόπο και με φορέα το ΤΑΙΠΕΔ, «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ταμείο που ιδρύθηκε βάση του νόμου 3896/2011 για να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία βαφτίζοντάς την, καταχρηστικά, «ιδιωτική».
Το εγχείρημα του Εμπρός, που στα 5 χρόνια διαρκούς, καθημερινής ανοιχτής, δημόσιας λειτουργίας του και διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζούμε, να δημιουργούμε και να συνυπάρχουμε, θα είναι κι αυτή τη χρονιά αντιμέτωπο μ’ αυτό το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ταμείο και με μια κυβέρνηση αμήχανη και σε πλήρη σύγχυση.

Στο όνομα των 2 ηθοποιών, και κάθε διωκόμενου για το εγχείρημα του Εμπρός, διώκεται, συνολικά το εγχείρημα.
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες κόσμου (από καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικές αντιδομές, κλπ) που συμμετείχαμε και πλαισιώσαμε τα τελευταία χρόνια τα δρώμενα στο Εμπρός, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Το Εμπρός είναι μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μας την κόψετε.
Καλούμε σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/9 στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ

 

Ενημέρωση 23/09/2016 : Η δίκη πηρε αναβολή για τις 28/04/2017

 
Τροποποίηση : Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 13:03
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Φωτογραφίες

Ετικέτες

Εργασίες αποκατάστασης της κεντρικής σκηνής | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Κάθε Δευτέρα στις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ