Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλη μια «σχολική» χρονιά ξεκινάει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Άλλη μια «σχολική» χρονιά ξεκινάει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.
Τι σημαίνει αυτό;
Πρώτον και κυριότερο ότι είμαστε ακόμη εδώ!
Δεύτερο και καλύτερο ότι συνεχώς πληθαίνουμε.
Όλο και περισσότερες και περισσότεροι πλαισιώνουν το εγχείρημα και εμπλέκονται ενεργά στη λειτουργία του.
Το καλοκαίρι ξεκίνησαν κάποιες εργασίες συντήρησης κι επιδιόρθωσης του χώρου: φτιάχτηκε η σκηνή (τρίφτηκε και βάφτηκε), καθαρίστηκε όλος ο χώρος του θεάτρου και του φουαγιέ και βάφτηκε, έγινε η ετήσια απολύμανση. Στον επάνω χώρο έχει αρχίσει ο καθαρισμός και η τακτοποίηση του βεστιαρίου καθώς και η διαμόρφωση δωματίου για βιβλιοθήκη και για το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Εμπρός.
Καινούργιες ιδέες και καινούργιο δυναμικό για να τις πραγματοποιήσει εμφανίζονται συνεχώς.

Όμως η καινούργια «σχολική χρονιά» σημαίνει κι άλλα πράγματα: άλλη μια φορά που μας έκοψαν το νερό (και σίγουρα όχι η τελευταία) ή που θα μας κόψουν το ρεύμα…
Άλλη μια επανάληψη της δίκης των 2 ηθοποιών που «πιάστηκαν» να διενεργούν ακρόαση εντός του θεάτρου! και κατηγορούνται για «διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβίαση σφραγίδων»!!! (Παρασκευή 23/9)
Θα την ακολουθήσει η επανάληψη της άλλης δίκης των 4 φίλων που συνδέθηκαν με τις δραστηριότητες του εγχειρήματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία ότι «ενεργώντας από κοινού και έχοντας κοινό δόλο, αυτογνωμόνως, επελήφθησαν δημοσίου κτήματος… και εισήλθαν παράνομα εντός του κτιρίου με την επωνυμία Θέατρο Εμπρός…»

Η κρατική καταστολή θα συνεχιστεί και φέτος, όπως κάθε χρονιά, με κάθε τρόπο και με φορέα το ΤΑΙΠΕΔ, «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ταμείο που ιδρύθηκε βάση του νόμου 3896/2011 για να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία βαφτίζοντάς την, καταχρηστικά, «ιδιωτική».
Το εγχείρημα του Εμπρός, που στα 5 χρόνια διαρκούς, καθημερινής ανοιχτής, δημόσιας λειτουργίας του και διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και αποδεικνύει πως υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζούμε, να δημιουργούμε και να συνυπάρχουμε, θα είναι κι αυτή τη χρονιά αντιμέτωπο μ’ αυτό το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ταμείο και με μια κυβέρνηση αμήχανη και σε πλήρη σύγχυση.

Στο όνομα των 2 ηθοποιών, και κάθε διωκόμενου για το εγχείρημα του Εμπρός, διώκεται, συνολικά το εγχείρημα.
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες κόσμου (από καλλιτεχνικές ομάδες, συλλογικότητες, κοινωνικές αντιδομές, κλπ) που συμμετείχαμε και πλαισιώσαμε τα τελευταία χρόνια τα δρώμενα στο Εμπρός, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Το Εμπρός είναι μια ανάσα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα μας την κόψετε.
Καλούμε σε συμπαράσταση και διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/9 στις 12:00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣ

 

Ενημέρωση 23/09/2016 : Η δίκη πηρε αναβολή για τις 28/04/2017

 
Τροποποίηση : Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 13:03
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Φωτογραφίες

Ίσως σας ενδιαφέρει