Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Κυριακή 19/12 21:00 Live μουσική από την Κάτω Ιταλία

Οι ΤARANTESYS θα μας ταξιδέψουν στα ακούσματα και τις μουσικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας.

Αυτοί οι μουσικοί έρχονται από την Κάτω Ιταλία και από την Ελλάδα του Σαλέντο (Grecìa Salentina) της Απουλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμα σήμερα ομιλείται μία αρχαία διάλεκτος Ελληνικής προέλευσης, τα Γκρίκο (Grico).

Μας παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και δικές τους συνθέσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για να δώσουν ζωή σε μία γλώσσα η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον μια γλώσσα για επικοινωνία.

Ταραντέλλες συναντάμε πολλές όπως ταραντέλλα από το Γκαργκάνο ( Tarantella del Gargano ), από την Καλαβρία ( Tarantella Calabrese ), την Νάπολη ( Tammurriata ), την Σικελία ( Tarantella Siciliana), το Salento ( Tarantella Pizzica ).

Η κάθε μία έχει τον ιδιαίτερο ρυθμό και χορό της.

 

Βιογραφικά

 

 

O GIANFRANCO NARRACCI γεννημένος στην Απουληία, πολυοργανοπαίκτης, συνθέτης και τραγουδοποιός, ανήκει στην παράδοση των αυθεντικών μουσικών της περιοχής.
Στις πολυάριθμες συναυλιακές και δισκογραφικές συνεργασίες του με διεθνής καλλιτέχνες συγκαταλέγονται η Nuova Compagnia di Canto Popolare, οι Tiempo Mancante, η συνεργασία του με
τον αναγνωρισμένο ταμπουρελλίστα Marcello Colasurdo, τον Riccardo Tesi, Fabio Fabbri, Tarante Niura, Giovanni Mauriello κ.α.
Αξιοσημείωτη και η συμβολή του ως καθηγητής ταμπουρέλλου στην Taranta Power του Eugenio Bennato.
Έχει κάνει περιοδίες στην Αμερική, Βραζιλία, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Δανία κ.α.
To 2004 δημιουργεί το μουσικό σχήμα Medilatina ( βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας η εισαγωγή και ανάμειξη διαφορετικών μουσικών στυλ) εκδίδοντας τον πρώτο του δίσκο γι α να συνεχίσει με άλλους επτά σε συνεργασία με άλλα μουσικά σχήματα.
Με το νεοσύστατο σχήμα του TARANTESYS εκτός από συναυλίες και φεστιβάλ, προσφέρει σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

 

O SALVATORE CONTICELLO γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1997 στην Γαλλία από ελληνό-σικελούς γονείς. Κατάγεται από την Τροίνα της Σικελίας και την Σάμο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την παραδοσιακή μουσική, κυρίως ελληνική, της κάτω Ιταλίας και γενικότερα της Μεσογείου.

Από το 2019 διαμένει στην Αθήνα όπου ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της μουσικολογικής σχολής του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στο παραδοσιακό τραγούδι. Παράλληλα εργάζεται στον χώρο της μουσικής συμμετέχοντας σαν τραγουδιστής και λαουτιέρης σε συναυλίες, εκδηλώσεις, μαθήματα και εκπομπές.

 

Aydın Çıracıoğlu

 

Born in 1989 in Mugla, he grew up and lived in Istanbul until 2020. After graduating from the Political Science Department of Galatasaray University in 2013, he started his ethnomusicology master's degree in Istanbul Technical University Advanced Research Center for Music (MIAM). He has concentrated on Balkan music, Anatolian music and Greek city music (Rebetiko) both as performance and research topics. He has developed his accordion performance under the influence of traditional musics and musicians from all over the world. He has attended to numerous festivals and concert halls as well as urban music scenes in Turkey and abroad, solo and with different music groups and performed mainly repertoires of traditional musics from Turkey, Rebetiko and Balkan musics. Since 2020 he has been living in Athens, Greece.

Τροποποίηση : Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 17:46
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

Κυριακή 19/12 21:00 Live μουσική από την Κάτω Ιταλία | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ