Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Κυριακή 5/3, 17:00 - Προβολή Φεμινιστικών Ταινιών/"Η Φωνή της"

ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ σας προσκαλεί
την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 17.00
στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ. Παλαμήδη 2 – Ψυρρή)
στην προβολή Φεμινιστικών Ταινιών Μικρού Μήκους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις σκηνοθέτριες
2 NΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΒΥΖΙΑ σκην. Ανιές Σκλάβου, Λιόπη Αμπατζή
Ιστορίες γλυκιές, ιστορίες πικρές. Με αρχή, χωρίς τέλος. Ιστορίες έρωτα, ιστορίες ζωής, παιδικές, παλιές. Τις ζούμε, τις σκεφτόμαστε. Σπάνια όμως τις ακούμε.
Ένα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται το γυναικείο στήθος, τη σημασία του, τους συμβολισμούς του, τις χαρές και τις λύπες που μπορεί να προσφέρει, έχοντας ως κεντρικό άξονα τον καρκίνο του μαστού.
Η Ανιές Σκλάβου γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Παν/μιο και Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου Εδώ και 25 χρόνια δουλεύει στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση. Από το 2004 έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευτεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.
Η Λιόπη Αμπατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2004. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2008 εκδόθηκε από το ΕΚΚΕ η μελέτη της με τίτλο "Προσεγγίζοντας το φαινόμενο του trafficking". Ασχολήθηκε με τη μελέτη του φύλου και της σεξουαλικότητας, της εργασίας και της μετανάστευσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Βυζιά" που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης του 2017, βασίστηκε πάνω στην μελέτη που είχε ξεκινήσει η ίδια από το 2013. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2018 σε ηλικία 47 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
ΕΝ ΟΜΟΝΟΙΑ σκην. Όλγα Μπακοπούλου
Το ντοκιμαντέρ αφορά το παραδοσιακό καφενείο «Eν ομονοία», που βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας και την ιδιοκτήτριά του, Ελένη. Δείχνει πώς μια γυναίκα που εργάζεται σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο επάγγελμα, καταφέρνει να γίνει αποδεκτή και επηρεάζει το περιβάλλον της με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
2 SHORT EXPERIMENTAL FILMS
ΔΙΑΠΟΡΑΜΑ φωτογραφίες / σκην. Όλγα Μπακοπούλου
ΣΤΑΓΟΝΑ σκην. Όλγα Μπακοπούλου
Η Όλγα Μπακοπούλου γεννήθηκε στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία, Αγγλική Φιλολογία και Φωτογραφία. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Παρακολούθησε σεμινάρια σεναρίου, σκηνοθεσίας, και δημιουργικής γραφής ενώ παράλληλα συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Το 2017 ίδρυσε την οπτικοακουστική εταιρεία Φωτολέξη και είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων από το 2016.
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

Κυριακή 5/3, 17:00 - Προβολή Φεμινιστικών Ταινιών/

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ