πρόγραμμα-εβδομάδας 13 - 19 Μαϊου 2019

Εκτύπωση

Αν δεν μπορείτε να δείτε σωστά το πρόγραμμά μας, πατήστε εδώ
--
  logo

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Πρόγραμμα Εβδομάδας
13 - 19 Μαϊου  2019

 
---
 
  Γειά σας Επισκέπτης  
     
 
Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του Εμπρός λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ώς το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού “Μορφές” και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου “Εμπρός”.
Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών ”Κίνηση Μαβίλη” και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.....περισσότερα εδώ 
 
     
 
 

---


6,13,20,27/5 & 3,10,17,24/6 & 1/7 "ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ"

ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ

του Γιώργου Καλογερόπουλου

Ένας πολύπλευρος μονόλογος, εμπνευσμένος από το πολύχρωμο σύμπαν του Pedro Almodóvar.

Στο ξενοδοχείο ημί-διαμονής «Λοσιέντο» (που θα πει «λυπάμαι), οι πελάτες αφηγούνται τις ραγισμένες τους ζωές, με μόνη θέα ένα μαγαζί με ρούχα «δεύτερο χέρι», στοκατζίδικο, πώς το λένε;

Άνθρωποι έτοιμοι να σπάσουν και ζωές που ανακατεύονται από τραγικά παιχνίδια της μοίρας. Μιας μοίρας που παρουσιάζεται στην πιο θηλυκή της εκδοχή και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο σαρωτικό πέρασμά της. Μια πλάγια ανάγνωση στην ερμηνεία του Ισπανικού Duente.

Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία/Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Καλογερόπουλος

Χορογραφίες: Εύη Τσακλάνου

Μουσική: Αδριανός Νόνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Αθανασίου

Σκηνικά/Κοστούμια: Η Ομάδα της Παράστασης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Σαγρής

Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου-Σφακιανάκης

Σχεδιασμός/Τεχνικός Ήχου: Θαλής Κεσίσογλου

Ειδική Σύμβουλος: Σάντρα Ρόσα

Στον ρόλο της Μανουέλλα Δολόρα η Μαρία Μιχαηλίδου

Παίζουν: 

Μαρίνα Σωκράτη

Βάσω Μανδύλη

Darla Qubit (Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νατάσα Λυμπεροπούλου

Φιλοθέη (Θεόφιλος Σπηλιόπουλος)

Εύη Τσακλάνου

Hollywood Volta (Ραφαήλ Παπάδ.)

Γιώργος Καλογερόπουλος

 

*Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον άγρια δολοφονημένο συνεργάτη και φίλο μας Ζακ Κωστόπουλο και στην περσόνα του, Zackie Oh.

 

Από Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και κάθε Δευτέρα για 8 παραστάσεις στις 21:00

Είσοδος Ελεύθερη με Προαιρετική Συνεισφορά.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»

facebook.com/Ραγισμένες-Θέατρο-Εμπρός-385754405584133/

Ρήγα Παλαμήδου 2, Πλατεία Ψυρρή


10 -19 Μαΐου 2019 Έκθεση "Animals & Animatronics Special Effects"

Animals & animatronics special effects

Η έκθεση αυτή θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των ειδικών εφέ. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες κατηγορίες ιδιοκατασκευών:

1) Μοντέλα ζώων (αναπαραστάσεις): μεταξύ των οποίων θηλαστικά, θαλάσσια πλάσματα, ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, ζώα που έχουν εξαφανιστεί. Κάθε αναπαράσταση συνοδεύεται από αναλυτική περιγραφή του κάθε είδους ζώου έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ενημερωθούν ενδεικτικά για ορισμένα αξιοθαύμαστα πλάσματα που έπλασε η φύση. Εκτός από την ενημερωτικό χαρακτήρα, η έκθεση προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και για το σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης που διατρέχουν πολλά είδη ζώων στο άμεσο μέλλον.

2) Κινούμενα ρομποτικά μοντέλα (animatronics*): με στόχο την παρουσίαση εναλλακτικών εφαρμογών της ρομποτικής (π.χ. ειδικά εφέ) δηλαδή έξω και πέρα από τον βιομηχανικό αυτοματισμό.

3) Διαδραστικά κινούμενα ρομποτικά μοντέλα: Δηλαδή ρομπότ με τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν (κίνηση με χειριστήρια κατά βούληση).

Η έκθεση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους (με έμφαση στην νεολαία) με στόχο να προάγει τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας μακριά από το πλαίσιο της κλασσικής μαθησιακής αγγαρείας η οποία επιβάλλεται στα σχολεία. Διότι η μάθηση χρειάζεται πάνω από όλα να είναι ευχάριστη.

Creator: Paraskevakis Nikos

Ημερομηνίες έκθεσης: 10-19 Μαΐου 2019

Ώρες επίσκεψης: 18:00-22:30

Email: specialeffectsanimatronics@yahoo.com

Phone: 6908254202

 

*Ορισμός animatronics: the use of machines controlled by computers to make puppets and models move in a natural way in films and other types of entertainment.

 

18/5 21:00 Performance Femicide

Femicide / Or feminicide is a sex-based crime broadly defined as the international killing οf females (woman or girl) because they are females
/ Πηγή Wikipedia
Performance
18/5/19
στις 21:00
στο Εμπρός

19/5 17:00 "Η κατάρα της πρώτης συζύγου" ομάδα "Άλεφ"


Βασισμένο στο έργο "The Mystery of Irma Vep" του Charles Ludlam, σε απόδοση της Θεατρικής Ομάδας του Μαθηματικού Αθήνας "Άλεφ". Πρόκειται για μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές, για μια απολαυστική σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία, το μελόδραμα,την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου.


Ο λόρδος Έντγκαρ, διάσημος Αιγυπτιολόγος, τρία χρόνια μετά το μυστηριώδη θάνατο του γιού του Βίκτορ και της συζύγου του Ίρμα, παντρεύεται την πρώην ηθοποιό λαίδη Άλμπα και επιστρέφει στην έπαυλη του, στο Μάντακρεστ. Η νέα σύζυγος δεν είναι πολύ συμπαθής στην Τζέιν, την αφοσιωμένη οικονόμο της έπαυλης, που παραμένει πιστή στην ανάμνηση της νεκρής λαίδης. Η Τζέιν έχει να αντιμετωπίσει και τον αλλόκοτο σταβλίτη του πύργου, Νικόδημο, που μπαινοβγαίνει στην οικία. Η "παρουσία" της λαίδης Ίρμα στο κάδρο πάνω από το τζάκι είναι καταπιεστική για το νιόπαντρο ζευγάρι, ενώ παράλληλα κεραυνοί, άνεμοι και ουρλιαχτά λύκων ταράζουν την ηρεμία τους. Βαμπίρ, λυκάνθρωποι, ένας φλύαρος έμπορος και μία πανάρχαια ύπαρξη συμπληρώνουν τη σύνθεση των απόκοσμων χαρακτήρων. Στο τέλος αποδεικνύεται πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γούναρης, Αιμιλία Τσούπη

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Λαίδη Ίρμα: Λευτέρης Γούναρης
Τζέιν: Κωνσταντίνος Γρίβας
Νικόδημος: Αναστάσης Σφυρίδης
Λαίδη Άλμπα: Αναστάσης Κοντόπουλος
Λόρδος Έντγκαρ: Πέτρος Κουτρουμπίλας
Εισβολέας: Βασιλική Κουτσοχρήστου
Αλκαζάρ: Αιμιλία Τσούπη
Πριγκίπισσα Πεβ Αμρί: Δέσποινα Τσομπάνου






---

 

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:30-20:30 - Μάθημα Hatha Yoga με την Τατιάνα

Kάθε Δευτέρα και Τετάρτη  18:30-20:30
Χάθα, στα σανσκριτικά, σημαίνει ήλιος (χα) και φεγγάρι (θα) και γιόγκα σημαίνει ένωση - σύνδεση. 
Ένωση της αναπνοής με την κίνηση, του σώματος με το νου, της ατομικής με τη συμπαντική ψυχή, του αρσενικού με το θηλυκό... όλων των αντιθέτων για να βρούμε ξανά το κέντρο μας, την πηγή.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την επιστροφή στις ρίζες μας, την επανένωση με την πηγή, με την εσωτερική μας δύναμη για να ξανακερδίσουμε την ακεραιότητά μας, την ενότητα σώματος, νου και ψυχής ώστε ν' αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος που παράγουν οι καθημερινές συνθήκες της ζωής μας.
 
Η γιόγκα αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να το πετύχουμε. Άσκηση σωματική, ενεργειακή και πνευματική, βασισμένη στην προσεκτική και ακούραστη αυτοπαρατήρηση των ανθρώπων που ασκήθηκαν και ασκούνται σ' αυτή, εδώ και χιλιετίες, αποτελεί, στην πραγματικότητα, μία πλήρη επιστημονική αγωγή υγείας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. H γιόγκα βοηθάει τον άνθρωπο ν' αναπτύξει την ισορροπία, το συντονισμό κινήσεων και να εστιάσει στο κέντρο του, σωματικά και νοητικά. Ανανεώνει, αναζωογονεί, θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μύες, τις αρθρώσεις, τη σπονδυλική στήλη, κάνοντας μασάζ στα εσωτερικά όργανα, τροφοδοτώντας με οξυγόνο το αίμα μέσω της αναπνοής. Το αίμα, τροφοδοτώντας με τη σειρά του με οξυγόνο όλα τα εσωτερικά όργανα συμπεριλαμβανομένου του νευρικού συστήματος και των αδένων,ρυθμίζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού!
 
Ένα πλήρες μάθημα παραδοσιακής χάθα γιόγκα διαρκεί από 1 1/2 έως 2 ώρες και περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα), ασάνες (στάσεις που εναλλάσσονται ), καθοδηγούμενο διαλογισμό,ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, βαθιά χαλάρωση (νίντρα γιόγκα) και τεχνικές συγκέντρωσης του νου, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, διαλογισμό.

Κάθε Τρίτη - Μάθημα Tai-Chi

κάθε Τρίτη 18:00 με 19:30 
Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής : 6977770569, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

με ελεύθερη συνεισφορά
 
--- Για τη σαιζόν 2018-19 τα μαθήματα τελείωσαν, ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν ---
 

 

 

Κάθε Πέμπτη - Μάθημα Παραδοσιακών Χορών με το Δημοσθένη

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
 
Από αυτήν την Πέμπτη 27/09 και κάθε Πέμπτη στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ 
άρσεις και πατήματα ,τριαράκια και σκιρτήματα σε Χορούς από όλη την Ελλάδα.
 
17:30- 19:00 για τα νέα μέλη της ομαδας μας,για τους ανεπίδεκτους μαθήσεως και αυτούς που έμειναν από απουσίες...
19:00-20:30 περσινοί, προπέρσινοι ,γνώστες ΛΕΚΚΑ ΚΑΙ ΤΕΣΚΑ...
 
Διδασκαλία χορών 
 
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ 6973733425
 
ΡΑΧΗΛ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 6944141331

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή - Μάθημα χορού bachata & rock n roll με τον Ηβ

Κάθε Πέμπτη 18:00 - 20:00
Κάθε Κυριακή 12:00 - 14:00
 

Κάθε Παρασκευή - Ελεύθερο Σχέδιο

 
Με τον όρο «Ελεύθερο Σxέδιο» εννοείται η αναπαράσταση με μολύβι σε xαρτί ενός θέματος, που συνήθως είναι μια σύνθεση αντικειμένων στον xώρο. Το σxέδιο αυτό ονομάzεται «ελεύθερο» επειδή πραγματοποιείται με «ελεύθερο xέρι», xωρίς δηλαδή τη βοήθεια γεωμετρικών οργάνων.Η διδασκαλία του Eλεύθερου Σxεδίου στηρίzεται στην οπτική αντίληψη του xώρου που μας περιβάλλει. Μαθαίνουμε λοιπόν κατ’ αρxήν να βλέπουμε, να παρατηρούμε και όxι απλώς να κοιτάzουμε. Μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε τους όγκους μέσα από τα σxήματα, τα φώτα και τις σκιές. Μαθαίνουμε να αποδίδουμε σxεδιαστικά αυτό που βλέπουμε και να το οργανώνουμε στο xώρο μιας κόλλας xαρτιού. Το Ελεύθερο Σxέδιο διδάσκεται και δεν βασίζεται μόνο στο έμφυτο ταλέντο, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν..  

Αυτο το Workshop ελευθέρου σχεδίου περιλαμβάνει και αναλύει τις εξής έννοιες:

-
 Η φόρμα ως επίπεδο και τονικό σχήμα. Τι είναι φόρμα και ποια τα χαρακτηριστικά της.  
- Δομικοί και βοηθητικοί άξονες, άξονες συμμετρίας και περιστροφής, παράλληλες. 
- Αρχές και εφαρμογές της Προοπτικής
-  Κλίμακα, ιεράρχηση τονικών αξιών, διαχωρισμός φωτός και σκιάς. 
-  Τρόποι και ποικιλία γραφής, ποιότητα γραμμής, τεχνικές και ματιέρες. 
-  Απόδοση ποικίλων υφών και υλικών
-  Αρμονική χάραξη και τοποθέτηση των σχημάτων στο σχεδιαστικό χώρο.
-  Μεθοδολογία για τη σωστή εύρεση των αναλογιών οποιουδήποτε θέματος.      
- Χρήση βελόνας, βασικό μέτρο σύγκρισης.

Τι θα χρειαστούμε?
Απαραίτητα Εργαλεία-Όργανα Σχεδίασης:
1. Πινακίδα 35χ50cm (+τρεις κόλλες σχεδίασης Schoeller Mat)
2. Τρία κανονικά μολύβια διαφορετικής σκληρότητας ΗΒ,2Β,4Β,5B,6B,8B
3. Γόμα Ελεύθερου Σχεδίου (Ψωμάκι)
4. Βελόνα σχεδίασης (Ποδηλάτου)
5. Κοπίδι (Φαλτσετα)

και.... Καλλιτεχνική Διάθεση!

Σε ποιους απευθύνεται?
Σε έφηβους και ενήλικες, που ενδιαφέρονται να μάθουν μια άλλη μορφή προσωπικής έκφρασης, όπως επίσης σε αυτούς τους νέους που προετοιμάζονται μέσω τον Πανελληνίων Εξετάσεων να περάσουν σε μια Σχολή Εφαρμοσμένης Τέχνης στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!


Εισηγητης:
Σορώτος Αναστάσιος
Κάθε Παρασκευή 18:00-21:00

Σας περιμένουμε!
 

 

---

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 - Ανοιχτή Συνέλευση

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Κυριακή από τις 20:00 και μετά.
 
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν με τις απόψεις και τη δημιουργικότητά τους στην ανοιχτή συνέλευση και να συμβάλλουν στην υπεράσπιση του εγχειρήματος του Εμπρός που συνεχίζει ν' αντιστέκεται και ν' αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους συνάντησης όλων των ακτιβιστών καλλιτεχνών και των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

 
   
---
Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη με οριζόντια λειτουργία που βασίζεται στις αρχές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα διαχείρισης και προγραμματισμού των εκδηλώσεων και διαμορφώνεται από κοινού η στάση της κατάληψης στα ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νοιάξιμο, αυτό είναι δυνατό. Το Εμπρός είναι φιλικό για θεατές και καλλιτέχνες με Αναπηρία.