Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας - Αυθαιρεσίας & του Εκφασισμού της Κοινωνίας, η συνάντηση μας θα γίνει στο φουαγιέ του Εμπρός στις 7.30 μμ.

 

Όπως κάθε Σάββατο, η συνάντησή μας θα γίνει στο φουαγιέ του Εμπρός στις 7.30 μμ.
Σε αυτή τη συνάντηση θα αποτιμήσουμε το 1ο φεστιβάλ αλληλεγγύης για το Σπίτι των Γυναικών  μαζί με τα μέλη της πρωτοβουλίας, που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, ώστε να συνεχίσουμε πιο ενεργά κι ακόμη πιο δυναμικά από κοινού τον αγώνα μας.

1.Θα συζητήσουμε για τις απόψεις που ακούστηκαν δυνατά και που μας προβλημάτισαν, αλλά και για τα πολλά συν και τα λίγα πλην που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που, όμως, συνεχίστηκε, και ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, παρά τα εσωτερικά και εξωτερικά εμπόδια, όπως η μισής ώρας, απότομη διακοπή της, μετά την απρόσκλητη έλευση της αστυνομίας.

2. Θέμα μας επίσης οι κίνδυνοι της χρήσης της πολιτικής ορθότητας, όταν αυτή αντί να αφυπνίζει και να εκπαιδεύει, γίνεται πολιτικός μηχανισμός και ως πρόσχημα χρησιμοποιείται μεθοδευμένα και στοχευμένα για να τορπιλίσει εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και πρωτοβουλίες που δεν υπόκεινται σε συγκεκριμένα κομματικά σχήματα και συμφέροντα.

3. Είναι απορίας άξιον το πώς από μια ασαφώς διατυπωμένη φράση, της κεντρικής ομιλήτριας για τη Γυναίκα και τη Δικαιοσύνη, επιχειρήθηκε ο τορπιλισμός του φεστιβάλ, μέσω αυτής της χρήσης της πολιτικής ορθότητας. Καλούμε τα άτομα, που στηρίζουν την πρωτοβουλία για το Σπίτι των Γυναικών, και δηλώνουν φεμινίστριες, να μας εξηγήσουν πώς και γιατί φτάνει κανείς/μια στο σημείο να στηρίζει το μοντέλο της γυναίκας που υιοθετεί τα ίδια πατριαρχικά και φαλλοκρατικά μοτίβα, για να ανελίσσεται ή να επιβιώνει στον καπιταλιστικό κόσμο των αντρών, αντί να μάχεται για τα δικαιώματά της. Πώς και γιατί φτάνει να καταχειροκροτεί νεοφιλελεύθερες απόψεις, βγάζοντας λάδι, ακόμη και μια πολιτικό σαν την Θάτσερ, μόνο και μόνο επειδή ήταν γυναίκα (όπως αναφέρθηκε).

Σας περιμένουμε!

Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας - Αυθαιρεσίας & του Εκφασισμού της Κοινωνίας

https://www.facebook.com/events/919817884799038/

 

Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ