Κινηματικά Νέα

Δράσεις αλληλεγγύης - Πορείες - Αναδημοσιεύσεις

Πανό και στράτσα στη Θεσ/νίκη για το περιστατικό σε ζωολογικό κήπο της Πάτρας

Με αφορμή το περιστατικό που έγινε σε ζωολογικό κήπο στη Πάτρα, https://athens.indymedia.org/post/1577041/, κολλήθηκαν στράτσα και τοποθετήθηκαν πανό στο κέντρο της Θεσ/νίκης και στο δρόμο προς τον ζωολογικό κήπο της πόλης.
Ο άνθρωπος βρισκόμενος στην κορυφή της καπιταλιστικής πυραμίδας εκμεταλλεύεται και εξουσιάζει όσα ζώα –ανθρώπινα και μη- θεωρεί υποδεέστερα και αδύναμα με απώτερο στόχο το χρηματικό κέρδος. Τα μη ανθρώπινα ζώα βρίσκονται στη χειρότερη θέση, καθώς δεν έχουν την επιλογή και τη φωνή για να αντισταθούν και να γλυτώσουν από τα βασανιστήρια που υπομένουν (υπάρχουν, βέβαια, ελάχιστες περιπτώσεις όπου «άγρια» κυρίως ζώα έχουν επιτεθεί στους θηριοδαμαστές τους, σε κυνηγούς προς υπεράσπισης της επιλογής τους να ζήσουν και αυτά ελεύθερα).
Η σάπια αυτή σπισιστική αντίληψη ότι τα μη ανθρώπινα ζώα δεν έχουν αισθήματα και λογική, άρα υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις «ανάγκες» του ανθρώπου, είναι αντίστοιχη με αυτές που αναπαράγουν τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τον σεξισμό. Μόνο όταν εξαλείψουμε αυτές τις νοοτροπίες και σπάσουμε τα εσωτερικά αόρατα δεσμά μας, θα νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι/ες και θα μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κράτη-σύνορα, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.
Τα κλουβιά δεν τα θέλουμε ούτε πιο μεγάλα ούτε πιο πολυτελή
Τα θέλουμε καμένα, σπασμένα και άδεια.
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει

Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός
Περισσότερες κινηματικές εκδηλώσεις θα βρείτε στο ημερολόγιο του https://www.kinimatorama.net

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ