Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Παρασκευή, 25/2, 21:00-"Αραχώβης 41"- Μουσική παράσταση, αφιερωμένη στους ποιητές των Εξαρχείων και στην πολιτική ποίηση της Ελλάδας

«Αραχώβης 41»: Ένα αφιέρωμα στους ποιητές των Εξαρχείων και στην «πολιτική ποίηση» της Ελλάδας

Οι τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα στιγματίστηκαν από καλλιτεχνικά -ιδιαίτερα μουσικά- κινήματα.

Από τον Μάη του '68 μέχρι και τα 90s η μουσική έγινε μέσο διακίνησης ιδεών, διεκδικήσεων και πεποιθήσεων.

Στην Ελλάδα οι βασικοί εκφραστές αυτού του είδους της μουσικής κατά την εκπνοή του 20ου αιώνα, ήταν ο Νικόλας Άσιμος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος και η Κατερίνα Γώγου οι οποίοι στιγμάτισαν με το έργο τους τις επόμενες δεκαετίες και ενέπνευσαν γενιές καλλιτεχνών.

Οι τρεις τους μίλησαν πολλές φορές για το ίδιο θέμα, κοίταξαν προς τη ίδια κατεύθυνση και προς τον ίδιο στόχο αλλά με διαφορετικά λόγια ο καθένας. Ο πρώτος ο πιο παράξενος μίλησε πολλές φορές σατιρικά, ο δεύτερος χρησιμοποίησε στα τραγούδια του πολλές φορές την αδυναμία του - η οποία τελικά τον σκότωσε - και η τρίτη μίλησε αιχμηρά και στα μούτρα όλων όσων πολεμούσε. Αυτοί οι τρεις θα συναντηθούν ξανά σε μία καλοστημένη και προσεγμένη μουσικοποιητική βραδιά.

Μία βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές των Εξαρχείων και στην «Πολιτική ποίηση» της Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζονται τραγούδια και κάποια ποιήματα του Νικόλα Άσιμου, του Παύλου Σιδηρόπουλου και της Κατερίνας Γώγου. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται αναφορά στη μελοποιημένη ποίηση και κυρίως σε ποιητές συνθέτες το έργο των οποίων έχει κοινωνικοπολιτικό πρόσημο.

Οι ποιητές Κώστας ΤριπολίτηςΟδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μανώλης Αναγνωστάκης και οι συνθέτες  Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος είναι κάποιοι από αυτούς που τιμώνται επί σκηνής στην παράσταση με τίτλο «Αραχώβης 41».

Τα   μέλη της παράστασης είναι η Αλίκη Ζωγράφου η οποία τραγουδάει και απαγγέλλει, ο Μανώλης Ρακιντζής που παίζει ακουστική κιθάρα και τραγουδάει, ο Παντελής Λεγάκης που παίζει πιάνο.

Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

Παρασκευή, 25/2, 21:00-

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ