Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Πάρτυ οικονιμικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστείων- Παρασκευή 27/10/2023 στις 23.00

Στις 3 Οκτώβρη 2021, παραμονές της πρώτης επετείου της καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων δέχτηκε δολοφονική φασιστική επίθεση από τάγμα εφόδου της Propatria.
 
Επικεφαλής των 15 περίπου επιτιθέμενων ήταν ο Μάριος Παπαδιονυσίου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες χτύπησαν άγρια τον Σ. Χατζηδήμου και τον Θ. Λυκογιαννάκη και συνολικά έστειλαν 4 άτομα στο νοσοκομείο. Έσπασαν το τραπεζάκι και τη μικροφωνική. Ο Μ. Παπαδιονυσίου ήταν πρωταγωνιστής στον ξυλοδαρμό, ήταν αυτός που έδωσε το παράγγελμα λήξης της επίθεσης και πριν αποχωρήσει ταχύτατα μαζί με όλο το φασιστικό τάγμα χαιρέτισε ναζιστικά. 
 
Μετά την άμεση αντίδραση της γειτονιάς και τη δημοσιότητα που το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε στην επίθεση, ο φασίστας Παπαδιονυσίου συνελήφθη και δικάστηκε με την διαδικασία του αυτόφωρου. Καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και παράνομης οπλοκατοχής σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή. 
 
Στις 11 Νοέμβρη έχει μεταφερθεί η ημερομηνία που εκδικάζεται η έφεσή του.
Μέσα στη δίκη σε πρώτο βαθμό αναδείχθηκε ο ηγετικός ρόλος του στην επίθεση, το modus operandi των φασιστικών ταγμάτων εφόδου (όπως έχει γίνει γνωστό από τη δίκη της ΧΑ), καθώς και ο ρόλος του Παπαδιονυσίου σε παλιότερη επίθεση στην Καλλιθέα το 2019. Παράλληλα, λίγες ώρες μετά την επίθεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζήτησε να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται βαρύτερα εγκλήματα, όπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. Τέλος ο κατηγορούμενος “κάρφωσε” δεύτερο μέλος της επίθεσης, πρώην χρυσαυγίτη που έχει συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις. Ο δεύτερος δράστης έχει αναγνωριστεί από τα θύματα αλλά δεν έχει δικαστεί ακόμα.
 
Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων κάνει καμπάνια κάλυψης των δικαστικών της εξόδων για την εκπροσώπησή της σε αυτές τις υποθέσεις, με πρώτο σταθμό το να λάβει ο Παπαδιονυσίου την ίδια ακριβώς ποινή στο εφετείο. Η μάχη να τσακιστούν τα τάγματα εφόδου σε κάθε γειτονιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
 
Ελάτε στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης που κάνει η ΚΕΕΡΦΑ στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2), στις 27/10, στις 11 μμ, με μουσικές από τον DJ Robert!
Τροποποίηση : Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 19:13
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

Πάρτυ οικονιμικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστείων- Παρασκευή 27/10/2023 στις 23.00 | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ