Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Πέμ, 1 Ιουνίου, 20:30 παράσταση "Το Δωμάτιο 8" - ομάδα Primavera

 
Η θεατρική ομάδα PRIMAVERA γεννήθηκε μέσα από ένα θίασο της θεατρικής ομάδας του ΟΠΑ το 2015.
Οι κοινές καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και η ομαδικότητα που αναπτύχτηκε μεταξύ μας προκάλεσαν την ανάγκη δημιουργίας μιας, ανεξάρτητης από την πανεπιστημιακή κοινότητα, θεατρικής ομάδας, με στόχο την εκτενή ενασχόλησή μας με το θέατρο και την εξέλιξη των γνώσεων μας επί αυτού. Έτσι, από το Σεπτέμβριο του 2015 τα 13 από τα 17 μέλη που αριθμούσε ο θίασος «Το ξύπνημα της Άνοιξης» της θεατρικής ομάδας της ΟΠΑ, ξεκίνησε τη δική του ανεξάρτητη καλλιτεχνικά πορεία με εργαστήρια και παραστάσεις.
Τα μέλη της ομάδας είναι κυρίως φοιτητές διαφόρων ακαδημαϊκών κλάδων, με κοινή αγάπη για το θέατρο. Επιπλέον, η ομάδα διατηρεί ένα συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, με τους οποίους πραγματοποιούμε θεατρικά εργαστήρια και παραστάσεις.
Από το 2015 έως σήμερα η ομάδα έχει ασχοληθεί σε εργαστηριακό επίπεδο με το γερμανικό, το γαλλικό θέατρο και το αρχαίο ελληνικό δράμα. Παράλληλα, σε επίπεδο παραστάσεων την άνοιξη του 2015 ανέβηκε «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Φρανκ Βέντεκιτ σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη και την άνοιξη του 2017 θα ανέβει «Το Δωμάτιο 8» ένα κείμενο βασισμένο στο θεατρικό έργο «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χαράς Καραβασιλείου.
Ως ομάδα έχουμε έντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε θεατρικά φεστιβάλ, καθώς θεωρούμε ότι μέσω αυτών εξελίσσουμε την ομάδα μας καλλιτεχνικά, μας δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών με άλλες ομάδες και ανθρώπους με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και έχουμε μία επιπλέον ευκαιρία παρουσίασης του έργου μας σε ευρύτερο κοινό. Μέχρι σήμερα έχουμε συμμετάσχει σε δύο φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (Οκτώβριος 2015) και το Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου (Νοέμβριος 2015).
Σήμερα η ομάδα, μετά από μία σειρά εργαστηριακών μαθημάτων με τη Χαρά Καραβασιλείου, ετοιμάζει την επόμενη της παράσταση 《Το δωμάτιο 8》. Ένα έργο βασισμένο στο θεατρικό έργο το «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά.
 
 
Λίγα λόγια για το έργο: 
Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχίου και ο καθένας από μας  για τον δικό του λόγο! Γνωρίζετε όμως ποιος μπορεί να βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο απο εσάς? 
<<Το Δωμάτιο 8>> είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το έργο του Ρόμπερτ Τομά <<Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους>>. Μία ανατρεπτική κωμωδία που φυσικά δε λείπει το μυστήριο .Οι χαρακτήρες μας, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με βαρύ παρελθόν και περίπλοκο παρόν. Πέντε σπαρταριστικές  ιστορίες  διαδραματίζονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχίου  με γέλιο ,ψέματα, σασπένς, αγάπη και μπερδεμένες ζωές!
 
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ