Αλλαγή μέρας Συνέλευσης

ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2023

και κάθε Δευτέρα στις 20:00 η ανοικτή συνέλευση του

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

embros logo png black

Προτάσεις για εκδηλώσεις κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 ή ηλεκτρονικά εδώ

Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Πέμπτη 23/2/2023, 21:30 – Ανάμνηση Σμύρνης | Ορχήστρα ΠΑΣΕΜΣΜ Εκατόχορδο

100 χρόνια από την καταστροφή, την ισοπέδωση μιας πόλης ακμαίας και ζωντανής.
100 χρόνια από το μεγαλύτερο ξερίζωμα, τη μεγαλύτερη ανταλλαγή πληθυσμών της πρόσφατης ιστορίας μας.
100 χρόνια από την εξαφάνιση ενός μαγικού, άγνωστου κόσμου. Ενός κόσμου, που για μας θα παραμείνει για πάντα στη σφαίρα του θρύλου, ντυμένου με τα γοητευτικότερα στερεότυπα που δημιουργήσαμε από σκόρπιες μαρτυρίες. Το μόνο παράθυρο που μπορούμε να ανοίξουμε και να δούμε ένα στιγμιότυπο σαν καρέ ασπρόμαυρης ταινίας, παραμένει το γραμμόφωνο.
Ο αναλογικός του ήχος κάνει τις φωνές και τα όργανα να ακούγονται σαν να βρίσκονται πραγματικά στο δωμάτιο. Η ορχήστρα του ΠΑ.Σ.Ε.Μ.Σ.Μ. θέτει ως ορόσημο της αισθητικής της τον ήχο του γραμμοφώνου, επιχειρώντας να παρουσιάσει μια παράσταση φόρο τιμής προς το χαμένο αυτό κόσμο.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σμυρναίικης Μουσικής «Το γιαβρί», άρχισε να συγκροτείται το 2017, από ομάδα είκοσι πέντε περίπου εκτελεστών λαϊκών μουσικών οργάνων που αποτέλεσαν και την ιδρυτική ομάδα του Συλλόγου. Ο Σύλλογος καταθέτει επίσημα το Καταστατικό του το καλοκαίρι του 2017. Η ορχήστρα του «Εκατόχορδο» ιδρύθηκε το 2018 από νέους ταλαντούχους επαγγελματίες μουσικούς, με προσφορά και σταθερή παρουσία στη μουσική της Σμύρνης αλλά και στη λαϊκή και παραδοσιακή - δημοτική μουσική.
Γιάννης Νιάρχος, τραγούδι - κιθάρα
Δημήτρης Λευιτικός, βιολί
Μαρία Περδικούρη, τραγούδι - ακορντεόν
Τάσος Παπαδημητρίου, μπουζούκι
Χαρούλα Τσαλπαρά, τραγούδι - ακορντεόν
Κλέαρχος Κορκόβελος, κύμβαλο
Χρυσάνθη Μούρτη, τραγούδι - κιθάρα
Δήμος Μαρινίδης, κρουστά
Aποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου "Αγγέλα Παπάζογλου": τα χαΐρια μας εδώ», ζωντανεύουν οι αφηγήτριες Σμαράγδα Αποστολάτου και Αγγελική Γκόγκου.
Δίσκοι 78 στροφών ηχογραφημένοι στη Σμύρνη πριν το 1922 θα παιχτούν κατά τη διάρκεια της παράστασης, από το μουσικό και συλλέκτη Χρήστο Φαναρίτη.
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ
Ρήγα Παλαμήδου 2
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ με ελεύθερη συνεισφορά
-----------------------------------------------------
Λίγα λόγια για το Σύλλογο και τη δράση του:
-----------------------------------------------------
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών μουσικών Σμυρναίικης μουσικής άρχισε να συγκροτείται το 2015, αρχικά με συμμετοχή είκοσι εκτελεστών λαϊκών μουσικών οργάνων, που αποτέλεσαν την ιδρυτική ομάδα. Ο Σύλλογος, κατέθεσε επίσημα πρός έγκριση το Καταστατικό του, το καλοκαίρι του 2017.
Κύριος σκοπός του Συλλόγου μας είναι η διατήρηση - διδασκαλία της τέχνης των λαϊκών μουσικών οργάνων μέσα από την καλλιέργεια της Σμυρναίικης και δημοτικής μουσικής κληρονομιάς και γενικά της μουσικής τέχνης και παιδείας (λαϊκής και λόγιας), μέσα από την προσπάθεια εύρεσης εργασίας των μελών του κυρίως σε χώρους εστίασης - ψυχαγωγίας (πριν ή μετά την επέλαση του Covid -19) και γενικά η προσπάθεια επαγγελματικής βελτίωσης της θέσης τους σε συνθήκες εντός και εκτός πανδημίας.
Η ορχήστρα του Συλλόγου (ορχήστρα Εκατόχορδο) συγκροτήθηκε από νέους ταλαντούχους επαγγελματίες μουσικούς, με προσφορά και σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, στη μουσική της Σμύρνης αλλά και της λαϊκής και δημοτικής - παραδοσιακής μουσικής, το 2017.
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ετικέτες

Πέμπτη 23/2/2023, 21:30 – Ανάμνηση Σμύρνης | Ορχήστρα ΠΑΣΕΜΣΜ Εκατόχορδο | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ