Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Πέμπτη έως Σάββατο 7, 8 & 9/7/2022, 21:00 - ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ / Μια Χοροθεατρική Performance

 
ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ | Μια χοροθεατρική performance

Κλείνεις το λάπτοπ με μανία. Εσύ φταις που μπήκες σε αυτό το κωλοσάιτ. Τι ξέρουν αυτοί; Ψυχίατρος τελεία τζι αρ και μαλακίες. Αμερικάνικα βρίσκουν και τα περνάνε από Google Translate. Ποιον κοροϊδεύουν; Οκ, περνάς λίγο δύσκολα αυτήν την περίοδο, αλλά εσύ είσαι δυνατή. Αυτό δε σου έλεγαν πάντα οι γύρω σου; Ότι σε θαυμάζουν γιατί είσαι δυνατή και πάντα πρόσχαρη; Αν δεν έχεις αυτά, τότε τι έχεις; Αν δεν είσαι πια αυτά που οι άλλοι θέλουν να είσαι, τότε ποιο το νόημα της ύπαρξης σου στα κοινωνικά σύνολα που ανήκεις; Τι να σε κάνουν; Τι άλλο προσφέρεις; Τίποτα.
Μηδέν.

Κι αυτό το “μηδέν” γίνεται λεπίδα, την ακονίζεις με τα δόντια που δαγκώνουν κομμάτι απ’την καρδιά σου, την γυαλίζεις με τα δάκρυα που ακόμη δεν έχουν στάξει, στολίζεις τη λαβή της με τις πιο πολύτιμές σου αναμνήσεις, και την αποθηκεύεις κάπου σκοτεινά και ζεστά, στα σωθικά σου. Κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή την στρέφεις εναντίον σου ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να μουδιάσεις.
Μηδέν μείον ένα κάνει μηδέν.

Δεν απαντάνε όλοι. Απ’ αυτούς που απαντάνε, δεν καταλαβαίνουν όλοι. Απ’ αυτούς που καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν τι να πουν όλοι. Απ’ αυτούς που ξέρουν τι να πουν, δεν λένε το σωστό όλοι - ή και κανένας. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί εσύ το είπες. Λύγισες, σου κόπηκε η ανάσα, ανέβηκαν οι σφυγμοί σου στο 120, αλλά το είπες. Και με αργές κινήσεις αφαιρείς λίγο λίγο απ’ το βάρος της ντροπής που σε κρατάει κάτω. Πάει το πρώτο βαρίδι. Πάει το δεύτερο. Από το τρίτο και μετά είναι πιο έυκολο. Ξαλαφρώνεις. Δεν άλλαξε κάτι, αλλά αυτό που είπες δυνατά είναι πλέον μέρος του εαυτού σου. Δεν έχει πισωγυρίσματα τώρα.
Μηδέν και ένα κάνει πάντα ένα.

Βλέπεις κάποιον για βοήθεια μία φορά τη βδομάδα. Στην αρχή δεν είναι καλύτερα, αλλά χειρότερα. Μετά είναι ακόμη χειρότερα. Συνήθως ή δεν ξέρεις τι να πεις ή ό,τι και να πεις σου ακούγεται λάθος. Ό,τι σκέφτεσαι σε θυμώνει, ξέρεις ότι κάθε βήμα μπροστά ίσως αναιρεθεί απ’ το επόμενο. Απελπίζεσαι. Κατηγορείς τον εαυτό σου, τους γύρω σου, την κοινωνία. Κάθε βδομάδα θες να ακυρώσεις. Κρύβεις πράγματα. Λες ψέματα.

Αλλά καμιά φορά λες αλήθεια. Και κάθε αλήθεια γίνεται κόμβος στο δίκτυο.
Καμιά φορά συνειδητοποιείς κάτι καινούριο. Και κάθε συνειδητοποίηση καθαρίζει λίγο το δρόμο από κόμβο σε κόμβο.
Καμιά φορά κάνεις κάτι για σένα που φοβόσουν να κάνεις. Και κάθε πράξη είναι ένα βήμα για να διασχίσεις το δίκτυο, κάποιες φορές μπροστά και κάποιες πίσω, αλλά πάντα βήμα.

Συνεχίζεις όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλεις. Για αυτούς που σ’ αγαπούν και αγαπάς. Γι’ αυτούς που δεν συνέχισαν. Για σένα. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, δεν είναι μια κι έξω. Είναι ξανά και ξανά και ξανά. Όχι μέχρι να “γίνεις χαρούμενη”, αλλά μέχρι να αποδεχτείς ότι το να είσαι χαρούμενη είναι εφικτό και σου αξίζει, απλά και μόνο επειδή είσαι άνθρωπος.

Μηδέν και εκατό κάνει κάποιες φορές εκατό, κάποιες ένα. Αλλά δεν κάνει ποτέ μηδέν.ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΒΒΙΝΑ ΔΑΝΙΗΛ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΖΕΝΕΒΙΕΒ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΨΑΡΟΥ

ΧΟΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ YOUME
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ

POETRY SLAM
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΪΜΤΣΙΔΗ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
LILLY DICK

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων 

7,8,9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
21:00
Θέατρο Εμπρός
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Κρατήσεις 6944173365
 
Τροποποίηση : Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 16:12
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ετικέτες

Πέμπτη έως Σάββατο 7, 8 & 9/7/2022, 21:00 - ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ / Μια Χοροθεατρική Performance | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ