Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 573

Σ-Κ, 4-26/6/2022, 12:00-15:00 - Ταχύρρυθμο σεμινάριο Θεατρικής ξιφασκίας με τον Χάρη Γεωργιάδη

Ταχύρρυθμο σεμινάριο Θεατρικής Ξιφασκίας 24 ωρών στο θέατρο Εμπρός με τον Χάρη Γεωργιάδη!

Η ψευδαίσθηση της μάχης...

Η Θεατρική Ξιφασκία, μας μαθαίνει την ισορροπία, την συγκέντρωση, τον σωματικό και δυναμικό έλεγχο, την ένταση, τρόπους αντιμετώπισης, την ετοιμότητα να αντιδράσουμε, τον συντονισμό, την συνεργασία και την ομαδικότητα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι, αρχικά να δουλέψουμε τη σχέση με το σώμα μας, όσον αφορά το “λύσιμο” πάνω στη σκηνή, σε οποιαδήποτε μορφή πάλης και μετά να διδαχτούμε όλες τις βασικές κινήσεις της θεατρικής ξιφασκίας, έτσι ώστε στο τέλος, σε συνδυασμό με την υποκριτική, να μπορούμε να παρουσιάσουμε σκηνές από θεατρικά έργα, που περιέχουν ή μπορούμε να εντάξουμε σε αυτές, σκηνική πάλη και σπαθογραφίες/ξιφομαχίες.

Πρώτο μέλημά μας είναι να μην χτυπήσει ο συμπαίκτης μας. Δεν είναι αντίπαλος. Πρέπει να δείχνουμε ότι θέλουμε να τον χτυπήσουμε κι ότι είναι εχθρός μας, αλλά με κινήσεις όχι τυχαίες και κυριολεκτικά ελεγχόμενες και χορογραφημένες, φροντίζουμε να μην χτυπήσει κανείς, ενώ δίνουμε την ψευδαίσθηση στο κοινό για το αντίθετο.

Δεν αντιμετωπίζουμε την ξιφασκία στο θέατρο ως τρόπο ζωής όπως παλιά ή ανταγωνιστικά όπως στο άθλημα. Ο διάλογος στη σκηνή είναι ένα είδος ξιφασκίας από μόνος του. Κάποιος επιτίθεται και κάποιος αμύνεται ή αντεπιτίθεται. Δράση – Αντίδραση.

Η δουλειά του ηθοποιού είναι να δρα πάνω στη σκηνή με όλες του τις αισθήσεις. Δεν χρειάζεται να γίνεις πολύ καλός ξιφομάχος, αλλά ως ηθοποιός να μας πείσεις ότι είσαι καλός ξιφομάχος!  Το σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο σε ηθοποιούς, αλλά και σε όποιον θέλει να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του θεάτρου μέσα από μία άλλη μέθοδο εκγύμνασης. Ο Χάρης Γεωργιάδης, γεννήθηκε στην Αθήνα κι έχει σπουδάσει Θέατρο στη δραματική σχολή Διομήδη Φωτιάδη και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρη Βογιατζή Τράγκα απ’ όπου και αποφοίτησε. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας του Γιάννη Ιορδανίδη, συμμετείχε ως υπότροφος του Φεστιβάλ Αθηνών στο σεμινάριο «Η Μάσκα στην Commedia del Arte» από τον Claudio de Maglio, επιλέχτηκε και παρακολούθησε το κινηματογραφικό σεμινάριο «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κινηματογράφος» με τον Χρήστο Βούπουρα, το οποίο διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 Από το 1999 έχει εργαστεί στο χώρο του θεάματος ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σπαθογράφος, μουσικός επιμελητής, διεύθυνση παραγωγής και παραγωγός σε πάνω από εξήντα παραγωγές συνολικά, που πραγματοποιήθηκαν από το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και παραγωγές του Ελεύθερου Θεάτρου, ενώ διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αυλαία στον Πειραιά αρχές της σεζόν 2019-20. Έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κι έχει γράψει είκοσι δύο θεατρικά έργα, οκτώ κινηματογραφικά σενάρια και το πρώτο για την Ελλάδα βιβλίο για την Θεατρική Ξιφασκία/Σκηνική Μάχη "Θεατρική Ξιφασκία, η ψευδαίσθηση της μάχης", όπου διδάσκει και το ομώνυμο μάθημα από το 2007 μέχρι σήμερα, σε δραματικές σχολές, σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Υποκριτικής και Θεατρικής Ξιφασκίας, ενώ έχει χορογραφήσει/σπαθογραφήσει σκηνές σε θεατρικά έργα και ταινίες.

https://www.youtube.com/watch?v=JUZ459W3kps&list=PLLudIWcgITy3qHwVGTcO1Vwu_ZRwFFpU7&index=108

 Κάθε Σάββατο και Κυριακή 12:00-15:00, από 4 έως 26 Ιουνίου.

Κλείστε τώρα τη θέση σας!

Πληροφορίες στο 6973070329

Το τμήμα θα κλείσει στις 04/06/22

Τροποποίηση : Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 22:34
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(1 Αξιολόγηση)

Ετικέτες

Σ-Κ, 4-26/6/2022, 12:00-15:00 - Ταχύρρυθμο σεμινάριο Θεατρικής ξιφασκίας με τον Χάρη Γεωργιάδη | Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Δευτέρα μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ