Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Σάβ, 23 Απριλίου 19:30, Εκδήλωση Οικονομικής Ενίσχυσης για το Σπίτι των Γυναικών

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

20.00 ΕΝΑΡΞΗ

Καλωσόρισμα - προβολή της ψηφιακής Έκθεσης Φωτογραφίας: «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης…» και σύνδεσή της με το εγχείρημα, το όραμα, τον αγώνα και τις προοπτικές που υπάρχουν, για να στηθεί ένα τέτοιο Σπίτι Γυναικών στην Αθήνα.

20.25 - 20.40 UBUNTU DRUM and DANCE
https://www.facebook.com/groups/1578569039031934/
 
20.45 "Home-elles-less…" - «Οι άστεγες…»
H Ομάδα Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Playback Ground προτείνει μια (συμ)παράσταση, χωρίς σκηνοθεσία και με σεναριακό γνώμονα τις εμπειρίες του κοινού, δίνοντας σώμα και φωνή στα λεγόμενα και μη.
διάρκεια: 60'
Παίζουν: Άννα Κούμα, Γιώργος Καψάλης, Δημήτρης Γιαννής, Δημήτρης Ρούσσος, Πάνος Τούρλας.
Μουσική: Δέσποινα Τσελίκα, Άρης Μανουράς
Συντονισμός: Χριστίνα Στουραΐτη
 

21.45 -22.00 Διάλειμμα

22.00 MOSAIC - Jazz Swing
Γιάννης Τζίμας -κοντραμπάσο
Νίκος Κορδέλης- κιθάρα
Noemin Zakar - vocals
Στέριος Πουλιέζος - σαξόφωνο

23.05: Batala Atenas - Samba Reggae
https://www.facebook.com/batala.atenas?fref=ts
 

23.35-23.50 Διάλειμμα

23.50 - έως ότου... Doumanians Rempetika
https://www.facebook.com/profile.php…

Ευχαριστούμε όλα τα σχήματα που συμμετέχουν, αφιλοκερδώς, για να στηρίξουν τον αγώνα μας, την ανοιχτή Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, το συναγωνιστή Άντυ Δήμα για τη σταθερή τεχνική και καλλιτεχνική του υποστήριξη, και όλες/ους τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές, που στηρίζουν αυτό το ταξίδι.

Ο αγώνας για το Σπίτι των Γυναικών συνεχίζεται και χρειάζεται ενισχύσεις. Γιατί ο έμφυλος πολιτισμός της βίας, το πατριαρχικό μοντέλο εξουσίας, ο καπιταλισμός του παγκόσμιου κεφαλαίου των αγορών στιγματίζει, αποκλείει, χτίζει, παντού, φράχτες, καταστέλλει, φυλακίζει ή περιθωριοποιεί κάθε ατίθαση κι αυτόνομη φωνή ως μη κανονική... Γιατί θέλουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ελευθερίας για τις συναντήσεις μας, να ανακαλύψουμε τη γλώσσα μας και την ταυτότητά μας, να συνυπάρξουμε, αλλιώς, να συνδημιουργήσουμε, να αντισταθούμε με το δικό μας τρόπο, απ΄ τα κάτω, στη βία και το σεξισμό, στη διαρκή παρενόχληση, που βιώνουμε, απ΄ τα πάνω, ως γυναίκες ακτιβίστριες, ως άνεργες, ως εργαζόμενες με επισφάλεια, ως ανασφάλιστες, ως μετανάστριες/πρόσφυγες πολέμου, ως αντικείμενα εμπορίας sex trafficking και σεξιστικών διαφημίσεων, ως Γυναίκες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, ως γυναίκες με Αναπηρία, ως γυναίκες Ρομά, ως γυναίκες με ψυχική εμπειρία, ως φυλακισμένες, Ελληνίδες ή γυναίκες από άλλες πατρίδες, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, στα κλειστά ιδρύματα ή κολαστήρια "περίθαλψης", ως άστεγες, ως γυναίκες της διπλανής πόρτας, γυμνές ζωές σε εξαίρεση, σε ένα σύστημα σάπιο, που αναπαράγεται παντού, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στο δρόμο, στην ψυχαγωγία, στην πολιτική, στο περιβάλλον, που καταστρέφεται για την κερδοφορία, στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ, στα χωριά και στις τσιμεντουπόλεις...

Γιατί μέσα στην οικονομική κρίση ο πόλεμος κατά των γυναικών μαίνεται με απίθανες διαστάσεις και συνέπειες. Από την εν μέρει ή ολική αντικατάσταση του κράτους πρόνοιας, από την απλήρωτη εργασία των γυναικών, έως τις εδώ και εκατοντάδες χρόνια βιοπολιτικές απόπειρες ελέγχου του σώματος τους, που τέλος δεν έχουν και την κουλτούρα του βιασμού που αναβιώνει..

Γιατί, ένα τέτοιο Σπίτι, και πολλά άλλα Σπίτια Γυναικών, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Και η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας όπλο!

Το Εμπρός είναι φιλικό και προσβάσιμο για ανθρώπους, θεατές ή καλλιτέχνες, με κινητική αναπηρία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟ ΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ,
ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σελίδα Facebook: Για το Σπίτι των Γυναικών

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5f9ec0b2e765a617089a13fe6f9b5c6d XL

 

Τροποποίηση : Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 20:51
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Creative Commons Creative Commons 2011 - 2017 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ