Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάββατο, 18/07 7 μ.μ. 10 μ.μ. Συνάντηση της Ομάδας Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας - Αυθαιρεσίας & του Εκφασισμού της Καθημερινότητας

Συναγωνιστές /ριες
 
Στη χθεσινή συνέλευση της Ομαδας Δράσης κατά της Αστυνομικής Β'ιας /Αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Καθηερινότητας, συνδιαμορφώθηκε, τελικά, αυτό το κείμενο, που περιγράφει συνοπτικά την  1η ακτιβιστική δράση/ συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομάδας, για το θέμα,  Δευτέρα, στις 29 του Ιούνη.
 
Το άλλο Σάββατο 7.00μμ-10.00μμ θα ξαναγίνει συνάντηση της ομάδας στο Εμπρός και θα αποτιμηθεί η συνάντηση της Πέμπτης 16/7/2015 που πρόκειται να έχουμε με τον κ. Αυγουλά από το Υπουργείο Υγείας, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, αν δεν την ακυρώσει...
 
Η συνέλευση αποφάσισε να συστήσει ομάδα έρευνας γύρω από τα  κλειστά "θεραπευτικά" ιδρύματα χρονίων παθήσεων, η οποία, βέβαια,  είναι ανοιχτή, για όποιον/α από σας θέλει να συνδράμει είτε γιατί έχει υλικό, επαφές με το προσωικό τους είτε με οικογένειες παιδιών που "περθάλπτονται" εκεί, κλπ είτε γιατί θέλει να ασχοληθεί με το θέμα, σοβαρά.
 
Αποφασίστηκε να ζητήσουμε νομική βοήθεια για να μπορέσυμε να μπούμε σε κάποιο/α απ΄αυτά τα ιδρύματα στην Αττική, δεδομένου ότι είναι επτασφράγιστα, μα θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις νομικές πιθανότητες να σπάσουμε αυτόν τον αποκλεισμό.  Ζητάμε την αλληλεγγύη σας  στο ζήτημα αυτό.  Κρίναμε ότι είναι απαραίτητο να έχουμε υλικό αυθεντικό και μαρτυρίες από την κατάσταση που επικρατεί, μέσα στα ιδρύματα, τώρα. για να αξιοποιηθεί στις επόμενες ακτιβιστικές δράσεις που θα καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα.
 
Επίσης αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη εκδήλωση στο Εμπρός, με όλα τα στοιχεία που θα έχουν συγκεντρωθεί ως τότε, γύρω στον Οκτώβρη, στην οποία θα γίνει προσπάθεια δικτύωσης, ώστε να συμμετέχουν περισσότερες συλλογικότητες/ανοιχτές συνελεύσεις/ αυτοοργανωμένοι χώροι/κοινωνικά ιατρεία/πρωτοβουλίες πολιτών/σωματεία βάσης αυτοοραγωμένα, σύλλογοι συγγενών ασθενών κλπ, που θέλουν να συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης και ανατροπής αυτών των αντιανθρώπινων πρακτικών. Ευχαριστούμε όσους και όσες συμμετείχαν ενεργά, ως τώρα.

Ακόμη,  Σεπτέμβρη/Οκτώβρη, μπορεί να γίνει μια μεγάλη εκδήλωση στο Σύνταγμα ή κάπου κεντρικά, μαζί με άλλες συλλογικότητες από την πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα Ψ, κ.ά. , που ήδη, συζητιέται.
 
Μαζί θα προχωρήσουμε!

Από  την Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Β'ιας /Αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Καθηερινότητας
 
 
ΥΓ. Στο πιο κάτω link από το site του Εμπρός, μπορείτε να δείτε και το κείμενο που αναφέρεται στη συγκρότηση, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας δράσης
 
Τροποποίηση : Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 08:44
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Ίσως σας ενδιαφέρει