Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΔΙΟΡΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ - ΚΆΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΔΙΟΡΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ - ΚΆΛΕΣΜΑ

Η Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής βίας/αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Κοινωνίας, αυτές τις μέρες συμπλήρωσε και γιορτάζει τον 1ο χρόνο ζωής!!!!

Το Σάββατο 3 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ, η συνέλευση της Ομάδας Δράσης ξεκινάει στις 7.30μμ. στο Φουαγιέ ή στον 1ο όροφο του Εμπρός, όπου είναι πιο ήσυχα...
Σας περιμένουμε!

Το Πρόγραμμα, του 2ήμερου Φεστιβάλ, 30 και 31 Οκτωβρίου, 12.00μ -12.00 μμ, ένα Φεστιβάλ Αλληλεγγύης για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ, στα Κλειστά Κέντρα «Περίθαλψης», στα Λεχαινά και σε όλη την επικράτεια, σχεδόν, ολοκληρώθηκε, με σημαντικές συμμετοχές!!!

Για να ανταποκριθούμε στο εγχείρημα, κάναμε, εδώ και αρκετές μέρες, αυτό το κάλεσμα σε συναγωνίστριες και συναγωνιστές, φίλες και φίλους, να συντρέξουν για τις πρακτικές ανάγκες, διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 
γιατί η Αλληλεγγύη είναι το μοναδικό μας όπλο!

Παρακαλούμε όσες/οι έχουν ήδη δηλώσει, ότι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να στείλουν την πρότασή τους στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., της Χαράς, γράφοντας:

Τίτλο, διάρκεια και 
Περίληψη Εισήγησης, 
Ταινίας, 
Ντοκιμαντέρ, 
Παράστασης, 
Μουσικής performance, 
Playback Theater, 
Κουκλοθέατρου
Καραγκιόζη κλπ

Φωτογραφία ή link, 
που παραπέμπει στο αντικείμενο της παρουσίασης,
Όνομα και ιδιότητα ατόμου ή ομάδας ατόμων,
που θα κάνουν την παρουσίαση, τηλέφωνα επικοινωνίας, κλπ.

Αν χρειάζονται πρόβα, πόσες ώρες και πότε, ώστε να γίνει προσπάθεια να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, εφόσον δηλωθεί, έγκαιρα και υπάρχει δυνατότητα...

Τι τεχνική υποστήριξη χρειάζεται/νται, ήχο, φώτα, κλπ

Στο Εμπρός υπάρχει video projector, φώτα, μικρόφωνο, ηχεία, κονσόλα και video wall, πρέπει όμως να γνωρίζουμε τις ανάγκες των συμμετοχών, για να υπάρξει η σχετική προετοιμασία.

ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ
Ας δηλώσουν συμμετοχή όσες και όσοι μπορούν και στις ομάδες εργασίας:

1. Στην Ομάδα Καθαρισμού και Προετοιμασίας του χώρου και από τεχνική άποψη, πριν και μετά το τέλος των εκδηλώσεων, όποια/ος
θέλει να συμμετέχει, ας το γράψει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., του Yves, που ανέλαβε το συντονισμό αυτής της ομάδας.

2. Στην Ομάδα Υποδοχής και Αποχαιρετισμού του κοινού, όποια/ος θέλει να συμμετάσχει, να το γράψει στο email της Έλενας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., η οποία ανάλαβε το συντονισμό αυτής της ομάδας.
3. Στην Ομάδα Λειτουργίας του Μπαρ, όποια/ος θέλει, να το γράψει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., του Νίκου, που ανέλαβε το συντονισμό αυτής της ομάδας μαζί με τον Νίκo Φαλίδα, που δεν έχει email

4. Στην Ομάδα βιντεοσκόπησης του 2ήμερου, όποια/ος θέλει να βοηθήσει, με την κάμερά της/του και το χρόνο της/του, ας το γράψει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., του Άντυ, που ανέλαβε το συντονισμό αυτής της εργασίας.

5. Για την Ομάδα αλληλέγγυων επαγγελματιών Διερμηνέων Νοηματικής γλώσσας το συντονισμό ανέλαβε η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ ΜΗΔΕΝΙΚΉ ΑΝΟΧΉ.

6. Την αφίσα του Φεστιβάλ και το οπτικοακουστικό υλικό των δράσεων που θα παρουσιάσει η ομάδα, στο ξεκίνημα, ανέλαβε η Απόστολος Μιχαηλίδης

Το Σάββατο, θα δούμε, από κοινού, όλες τις συμμετοχές και τις δράσεις, που έχουν προγραμματιστεί και τρέχουν ή θα τρέξουν, για τη στήριξη της διοργάνωσης και προώθησής του Φεστιβάλ, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κλπ, κόντρα στη μίζερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της καθημερινότητας, που μας κατακλύζει...

Συμμετέχουν άνθρωποι μάχιμοι, που θα καταγγείλουν τα τεκταινόμενα στα κλειστά άσυλα και θα προτείνουν δοκιμασμένα με επιτυχία θεραπευτικά παραδείγματα, διαφορετικά από αυτά των κυρίαρχων κρατικών ψυχιατρικών πρακτικών των καθηλώσεων και του ναζιστικού ελέγχου με φαρμακευτική και όχι μόνο καταστολή και αποκλεισμό των τροφίμων, σε «λευκά κελιά», σε κάτεργα γυμνών ζωών, ζωών, που, για το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα των τραπεζών, περισσεύουν, με ιδιαίτερο κυνισμό, ακόμη κι όταν αυτό φορά τη μάσκα της «αριστεράς»....

Όλα τα δρώμενα θα ακολουθούνται από συζήτηση με το κοινό, γιατί είναι σημαντικό να ακουστούν πολλές φωνές, να συνεκπαιδευτούμε και συναφυπνιστούμε, να γκρεμίσουμε την απάθεια που γεννά η δικαιολογία του: "δε γνώριζα, δεν έχω καμιά ευθύνη", και να κινητοποιηθούμε όλο και πιο πολλές/πολλοί στις επόμενες δράσεις.

Και για να μην ξεχνάμε τι συμβαίνει σ΄ αυτά τα κέντρα «περίθαλψης», μια εκ νέου, ματιά στο ψήφισμα/καταγγελία, που βγήκε από τη συνέλευση της Ομάδας Δράσης, εδώ και πολύ καιρό, και φέρει την υπογραφή 23 Συλλογικοτήτων, είναι απαραίτητη.

Σήμερα, που μιλάμε, τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ για το ΘXΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΑμεΑ
ΛΕΧΑΙΝΏΝ και τα αντίστοιχα Κρατικά Ιδρύματα Κλειστού Τύπου
Παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις και καταγγελίες, και σε διεθνές επίπεδο, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΘΧΠ Λεχαινών, για τις απάνθρωπες και βάρβαρες συνθήκες κάτω από τις οποίες «περιθάλπονται» άτομα με σοβαρές αναπηρίες, ακόμα και μέσα σε κλουβιά, οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων (της παρούσας κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης), τηρούν σιγήν ιχθύος, αφήνοντας να διαιωνίζεται μια μεσαιωνική κατάσταση της καθημερινής τους «φροντίδας» ως διαρκούς βασανιστηρίου. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, της 14ης Νοεμβρίου 2014, (“Τhe disabled children locked up in cages” http://www.bbc.com/news/magazine-30038753), δε διαπιστώθηκαν σημαντικές αλλαγές, παρότι μεσολάβησαν 6 χρόνια από την πρώτη αναφορά των Ευρωπαίων Εθελοντών το 2009. Tα ξύλινα κλουβιά, ως σήμα κατατεθέν των Λεχαινών, βγήκαν ξανά στο φως της δημοσιότητας. Τα Λεχαινά ενσάρκωσαν τη σύγχρονη Λέρο της ιδρυματικής φροντίδας. Έσπευσε, ωστόσο, η τότε αρμόδια υφυπουργός Κ. Παπακώστα, μεταφέροντας εκτίμηση και σύσταση υποτιθέμενων «ειδικών», να διαβεβαιώσει ότι το κλείσιμο σε κλουβιά είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει και ενδείκνυται για την ασφάλεια των ατόμων αυτών!!!
Τα Λεχαινά δεν είναι μια ακραία, εξαιρετική περίπτωση, αλλά η καθημερινότητα όλων των ιδρυμάτων κλειστού τύπου και ολόκληρου του συστήματος ψυχικής υγείας. «Λεχαινά» υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, όπου παρέχεται μια «περίθαλψη» στα άτομα με προβλήματα, συνήθως, βαριάς νοητικής καθυστέρησης, αναπτυξιακών διαταραχών και βαριών σωματικών (αισθητηριακών, κινητικών και μεικτών) αναπηριών, επικεντρωμένη γύρω από την απλώς βιολογική τους συντήρηση, ως «πραγμάτων», ως «αντικειμένων». Μια «περίθαλψη» που δικαιολογεί θέσεις εργασίας από την γύρω περιοχή, την ίδια στιγμή που, βάσει νομοθεσίας των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, παρακρατείται και το μεγαλύτερο μέρος της όποιας σύνταξης όσων εκ των εγκλείστων παίρνουν, για να συμπληρώνει τον περικομμένο προϋπολογισμό και να καθίσταται δυνατή η οριακή λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών, αντί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της συγκρότησης ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης των εγκλείστων.
Η κυβέρνηση της «αριστεράς» που πρόκυψε από τις εκλογές της 25 Γενάρη, δεν μπορεί να συνεχίζει να «ποιεί την νήσσα» για ζητήματα, καταστάσεις και πρακτικές που συνιστούν κατάφωρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατεξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης και μετάλλαξη της έννοιας της θεραπείας και της φροντίδας σε μια διαρκή, καθημερινή άσκηση βίας πάνω σε γυμνά σώματα και ψυχές.
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και Αναπληρωτές/τριες Υπουργούς της νέας κυβέρνησης, να παρέμβουν άμεσα και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, στη λογική της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να μεριμνήσουν για την άμεση και ριζική αλλαγή της κατάστασης στο κολαστήριο των Λεχαινών και σε όποιο άλλο παρόμοιο ίδρυμα ανά την Επικράτεια. Να συγκροτήσουν μια πολιτική και ένα σχέδιο προς άμεση εφαρμογή, που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα στη λογική της Αποϊδρυματοποίησης και της κοινωνικής επανένταξης. Και να λάβουν υπόψη την πάγια θέση-πρόταση του Συνήγορου του Παιδιού, που είναι: «(...) η μετεξέλιξη των κέντρων αυτών σε μονάδες φιλοξενίας μικρής δυναμικότητας (προστατευμένα διαμερίσματα, ξενώνες και οικοτροφεία), ανάλογα με τις ηλικιακές και θεραπευτικές ανάγκες των περιθαλπομένων, επαρκώς στελεχωμένες και ενταγμένες στις τοπικές κοινότητες. Επίσης, αναγκαία είναι η σύνδεσή τους με Κέντρα Ημέρας, τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας, θεραπείας και εκπαίδευσης σε πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις, που διαμένουν μαζί με τις οικογένειές τους ή μακριά από αυτές».

Καλούμε τις Ομάδες, Συλλογικότητες, Ανοιχτές Συνελεύσεις, Αυτοοργανωμένους Χώρους, Καταλήψεις, Σωματεία Βάσης εργαζομένων, κ.ά., που αντιστέκονται στην απαξίωση και στον εξευτελισμό ανθρώπων και δη ευπαθών ομάδων, παιδιών, κ.ά., να συνυπογράψουν το κείμενο και να στηρίξουν ένα κίνημα αλληλεγγύης, που έχει ξεκινήσει απ τα κάτω, να φουντώσει και να συνεχιστεί με δράσεις αφύπνισης πολύ περισσότερες, για την έμπρακτη καταδίκη και το σταμάτημα των κυρίαρχων, κατασταλτικών πρακτικών στο χώρο των Προνοιακών Ιδρυμάτων και της Ψυχικής Υγείας.

Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει, σήμερα!
Ο αγώνας μας δε σταματάει εδώ. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας!
Αλληλεγγύη στα Παιδιά του ΘΧΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) - Παράρτημα ΑμεΑ
Λεχαινών και όλων των κλειστών δομών «περίθαλψης»

Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας-Αυθαιρεσίας
& του Εκφασισμού της Κοινωνίας
(από Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός)
https://www.facebook.com/groups/769694969746817/

 
Τροποποίηση : Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 08:09
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 19:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ