Εκδηλώσεις του ΕΜΠΡΟΣ

Παραστάσεις - Προβολές - Ομιλίες - Συναντήσεις Ομάδων

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 21:30 Retroll live στο Φεστιβάλ τέσσερα τέταρτα

 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης Aboutness II - τέσσερα τέταρτα, την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στην κεντρική αίθουσα του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός, θα θυμηθούμε τα παλιά κινήματα από τον φασιμό ως το woodstock, θύμησες και κατάληψες από το Πολυτεχνείο στο Εμπρός. Από το μέλλον που διαρκεί πολύ στο παρελθόν που διαρκεί ακόμα. Καλούμαστε να καταθέσουμε όλοι.


18:00 - 00:00 : Δημήτρης Ντοκατζής - Overlaps, ηχητική εγκατάσταση (ο ήχος θα διακόπτεται μόνον όταν παρουσιάζεται άλλη καλλιτεχνική performance)

21:30 - 22:00  :  Πέτρος Πέτρου, Στέλλα Χατζηπαναγιώτου - bodarch, performance art: Helene, η διάρκεια του μέλλοντος

22:30 - 00:00 : "Woodstock" προβολή της ταινίας του Michael Wadleigh, θα ακολουθήσει συζήτηση
 
NYC16133"Όλοι αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι αν πρόκεται να υπάρξουν ριζικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην κοινωνία μας αυτοί που πρέπει να τις προκαλέσουν είναι ο λαός, οι μάζες. Στον αγώνα πρέπει να αναζητούμε κάτι περισσότερο από πολτικά δικαιώματα, πρέπει να εργαστούμε για την κοινότητα της αγάπης της ειρήνης και της αληθινής αδελφοσύνης". Αυτά είναι τα λόγια του John Lewis όταν μίλησε στην Ουόσινγκτον το 1963 ...
 
Μάσσιμο Τεοντόρι - Νέα Αριστερά της Αμερικής 1977
 
Η μόνιμη άνοιξη της Καλιφόρνιας. Μια κοπέλα χορεύει στο ροκ φέστιβαλ της "Βενετσιάνικης Παραλίας". Φωτογραφία: Denis Stock (1968) 
 
 
 
 
Retrolllive @ EMΠΡΟΣ 
 
Το φεστιβάλ «τέσσερα τέταρτα» αυτή την Τετάρτη φιλοξενεί την εκρηκτική performerκαι τραγουδοποιό Στέλλα Παππά παρέα με την δεξιοτέχνη ακορντεονίστρια Μερόπη Βλαχογιάννη. Μαζί συμπράττουν σε ένα μοναδικό μουσικό liveshowαφιερωμένο στο πιο σατιρικό κομμάτι του ελληνικού ρετρό τραγουδιού. Τραγούδια από επιθεωρήσεις,  θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια που τα έκοψε η λογοκρισία για το σοκαριστικά πονηρό περιεχόμενό τους και πολλές άγνωστες ιστορίες για το παρασκήνιο της μουσικής σκηνής του μεσοπολέμου, ντύνουν το πρόγραμμα του μουσικού ντουέτου των “Retroll”.  Με γέφυρα τα τραγούδια της Στέλλας Παππά το παρελθόν γίνεται ένα με το τώρα κι η ιστορία συνεχίζεται… την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο  Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.
 
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, 21:30
 
Retrollliveστο Φεστιβάλ τέσσερα τέταρτα
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα
 
Eίσοδος ελεύθερη
 
Ηχογραφήσεις:
Σελίδα στο facebook:
Event στο facebook:
 
Στέλλα
 
Η Στέλλα Παππά σπούδασε μουσική, κλασσική κιθάρα και κλασσικό τραγούδι στο Ηράκλειο Κρήτης απ’ όπου κατάγεται. Στα 18 της, έφυγε από την Κρήτη και πήγε να σπουδάσει φυσική στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μία στάση στο Βερολίνο,  συνέχισε τις μεταπτυχιακές  της σπουδές στην Αθήνα.  Παράλληλα με τη φυσική ασχολήθηκε εντατικά με το θέατρο και τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει πάνω στην τραγουδιστική performanceεπιλέγοντας στο ρεπερτόριό της κομμάτια που απαιτούν  ιδιαίτερη θεατρική ερμηνεία.  Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές της στο ωδείο Αθηνών, στο τμήμα της τζαζ μουσικής. Πρόσφατα ξεκίνησε να ηχογραφεί τα δικά της τραγούδια ετοιμάζοντας τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.
 
Μερόπη…
 
Η Μερόπη Βλαχογιάννη γεννήθηκε στον Βόλο. Σε ηλικία 7 ετών  ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ακορντεόν. Είναι πτυχιούχος ακορντεόν, πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Δίδαξε στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις ως μουσικός. Συνεργάστηκε για χρόνια με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη, με τη Λιζέτα Καλημέρη, Τάνια Τσανακλίδου και άλλους. Τα δυο τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις συνεργασίες της με σπουδαίους καλλιτέχνες.
 
 
 
 
Τροποποίηση : Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 18:15
Αξιολόγησε αυτό το άρθρο
(0 Αξιολογήσεις)

Βίντεο

Σχετικά με το ΕΜΠΡΟΣ

Το Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή μετά τις 20:00 γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό....περισσότερα
 

Διεύθυνση & Επικοινωνία

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

email : embrostheater0@gmail.com

Δεν λειτουργεί η εγγραφή από email της Microsoft (hotmail και windows live). Σας παρακαλούμε δώστε κάποιο άλλο email.

Ακολουθήστε μας

 
Δωρεάν φιλοξενία & κατασκευή : Κατασκευή SEO Ιστοσελίδων www.e-ania.gr | Creative Commons Creative Commons 2011 - 2020 Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί η διάθεση αυτού και του παράγωγου έργου να συνεχίσει να διατίθεται εξίσου ελεύθερα

Αναζήτηση

κανείς δεν είναι ξένος στο ΕΜΠΡΟΣ